Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z podanego przepisu wychodzi ok. 40 małych rogalików. Rogaliki są mało słodkie.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 93
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 274
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1060
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 1854
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25366
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 93
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 274
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1060
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 1854
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25366
Składniki
Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy posiekaną margarynę, rozkruszone drożdże, żółtka, cukier i mieszamy. Dodajemy śmietanę i wyrabiamy na jednolite ciasto. Gdyby ciasto było zbyt suche, dodajemy łyżeczkę białka z jajka lub łyżeczkę śmietany.
Ciasto dzielimy na mniejsze kawałki. Na podsypanym mąką blacie rozwałkowujemy 1 kawałek ciasta. Ucinamy na mniej więcej równej grubości paski i wycinamy trójkąty. Na każdy trójkąt nakładamy marmoladę i zawijamy go w stronę wierzchołka formując rożek.
Rożki układamy na wyłożoną papierem blachę. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 st. C i pieczemy ok. 12 min do zrumienienia.