Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Białkowy chlebek proteinowy to wypiek, który łączy znakomity smak i wartości odżywcze. Chlebek z tego przepisu wychodzi wilgotny, puszysty i ma głęboki, czekoladowy aromat. Odnajdzie się świetnie na śniadanie, ale również jako przekąska w ciągu dnia. Dzięki wysokiej zawartości białka jest bardzo sycący i nadaje energii na długo.
keksówka, blender, miska
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22557
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14872
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4664
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44417
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 622
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 635
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22557
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14872
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4664
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44417
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 622
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 635
Składniki
Rozgrzej piekarnik na 180 stopni i przygotuj keksówkę. Wyłóż keksówkę papierem.
Fasolę z puszki odcedź i przerzuć do miski. Następnie do miski dodaj wcześniej namoczone daktyle pokrojone na pół, jeden duży lub dwa małe banany (mogą być pokrojone w kostkę), jajka, mleko. Całość zblenduj na gładko.
Rozpuść czekoladę w rondelku, a masę dodaj do miski z pozostałymi, zblendowanymi składnikami i wymieszaj. Dodaj mąki migdałowej, kakao, odżywki białkowej (można pominąć odżywkę), łyżeczkę proszku do pieczenia oraz miód lub erytrytol. Raz jeszcze zblenduj masę.
Przelej masę do keksówki i piecz przez 40-45 minut, aż patyczek wbity będzie suchy.
Upieczony chlebek wyjmij z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia.