Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Białkowy chlebek proteinowy to wypiek, który łączy znakomity smak i wartości odżywcze. Chlebek z tego przepisu wychodzi wilgotny, puszysty i ma głęboki, czekoladowy aromat. Odnajdzie się świetnie na śniadanie, ale również jako przekąska w ciągu dnia. Dzięki wysokiej zawartości białka jest bardzo sycący i nadaje energii na długo.
keksówka, blender, miska
Smakowite kąski serowe z ciasta parzonego są świetną alternatywą dla pieczywa...
Odsłon: 4691
Na moje rogaliki potrzebowałam 500 g mąki Dwa jajka 250 ml mleka 80 g m...
Odsłon: 4147
Smakowite kąski serowe z ciasta parzonego są świetną alternatywą dla pieczywa...
Odsłon: 4691
Na moje rogaliki potrzebowałam 500 g mąki Dwa jajka 250 ml mleka 80 g m...
Odsłon: 4147
Składniki
Rozgrzej piekarnik na 180 stopni i przygotuj keksówkę. Wyłóż keksówkę papierem.
Fasolę z puszki odcedź i przerzuć do miski. Następnie do miski dodaj wcześniej namoczone daktyle pokrojone na pół, jeden duży lub dwa małe banany (mogą być pokrojone w kostkę), jajka, mleko. Całość zblenduj na gładko.
Rozpuść czekoladę w rondelku, a masę dodaj do miski z pozostałymi, zblendowanymi składnikami i wymieszaj. Dodaj mąki migdałowej, kakao, odżywki białkowej (można pominąć odżywkę), łyżeczkę proszku do pieczenia oraz miód lub erytrytol. Raz jeszcze zblenduj masę.
Przelej masę do keksówki i piecz przez 40-45 minut, aż patyczek wbity będzie suchy.
Upieczony chlebek wyjmij z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia.