Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prawdziwe broszki na czubku powinny mieć mniejszą wersję siebie jednak w domowym wykonaniu nie jest to absolutnie potrzebne.
Kto nie lubi gulaszu z wieprzowego lub wołowego? Chyba każdy oprócz wegetaria...
Odsłon: 20
Zdrowe, smaczne, proste w wykonaniu, pasujące smakiem prawie do każdego mięs...
Odsłon: 64
Oponki z frytkownicy beztłuszczowej smakują tak samo dobrze jak zwykłe pączki...
Odsłon: 11524
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 185
Kto nie lubi gulaszu z wieprzowego lub wołowego? Chyba każdy oprócz wegetaria...
Odsłon: 20
Zdrowe, smaczne, proste w wykonaniu, pasujące smakiem prawie do każdego mięs...
Odsłon: 64
Oponki z frytkownicy beztłuszczowej smakują tak samo dobrze jak zwykłe pączki...
Odsłon: 11524
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 185
Składniki
1. Mleko + Drożdże + Mąka + Cukier = Mix 2. Odstaw na 10 min by drożdże zaczęły pracować
1. Mąka + Cukier + Zaczyn + Szczypta soli + Jaja = Mix ( Warto zrobić to ręcznie ) 2. Odstaw ciasto do wyrośnięcia najlepiej pod ściereczką w ciepłym miejscu 3. Blaszkę wysmaruj masłem lub wyłóż papierem do pieczenia 4. Ciasto podziel na 12 części 5. W środek możesz włożyć czekoladę powidła itp. 6. Uformuj kulki z dodatkami lub bez 7. Wyłóż na blachę 8. Odstaw na 30 min do wyrośnięcia 9. Roztrzeb jajko 10. Posmaruj bułeczki jajkiem 11. Piecz w 180 stopniach Celsjusza przez około 30 min