Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Azjatycka wersja znanych nam parowanców.
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 193
Przyszła jesień a wraz z nią dynia. :) Królowa sezonu jesiennego. Pozytywnie...
Odsłon: 103
Dzisiaj szynka wieprzowa w sosie własnym, pyszne , kruche mięsko. Przepis pro...
Odsłon: 2346
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 193
Przyszła jesień a wraz z nią dynia. :) Królowa sezonu jesiennego. Pozytywnie...
Odsłon: 103
Dzisiaj szynka wieprzowa w sosie własnym, pyszne , kruche mięsko. Przepis pro...
Odsłon: 2346
Składniki
Składniki na ciasto (woda, mąka, drożdże, soda, sól, cukier, mleko, śmietanka i olej) łączymy w misce i miksujemy lub ugniatamy do uzyskania ciasta, które nie przykleja się do ścianek. Odstawiamy do wyrośnięcia (2-3 godziny).
Mięso gotujemy do miękkości w wodzie z zielem angielskim, liściem laurowym, pieprzem w ziarnach oraz kilkoma łyżkami sosu sojowego. Odstawiamy do wystygnięcia. Usuwamy kości i chrząstki, kroimy na cienkie paski.
Pokrojoną na kosteczkę cebulkę i mięso wrzucamy na patelnię z rozgrzanym olejem. Doprawiamy i smażymy kilka minut. Na końcu dodajemy natkę pietruszki i czekamy aż farsz ostygnie.
Odrywamy kawałki ciasta, zozpłaszczamy na dłoniach i wykładamy farsz. Zawijamy i formujemy bułeczki, które gotujemy pod przykryciem na parze (ja wykorzystałem zwykły garnek z wodą, na którym gumką przymocowałem pieluchę tetrową). Gotujemy około 10 minut. Można podawać na ciepło lub na zimno.