Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste bułeczki z dodatkiem cebuli.
Przepis na zdrowe pieczone pulpeciki, które zrobiłam z myślą o sobie i niemow...
Odsłon: 112
Idealne danie sezonowe, czyli sałatka ze szparagów i truskawek, jest soczysta...
Odsłon: 73
Przepis na zdrowe pieczone pulpeciki, które zrobiłam z myślą o sobie i niemow...
Odsłon: 112
Idealne danie sezonowe, czyli sałatka ze szparagów i truskawek, jest soczysta...
Odsłon: 73
Składniki
Mleko podgrzewam.Drożdze,mleko,łyżkę mąki,cukier mieszam i odstawiam na 10 min.
Cebulę kroję w drobną kostkę i smażę na oleju.Do rozczynu dodaję usmażoną cebule z olejem,sól,pieprz,mąkę i wyrabiam.Ciasto powinno być gładkie..W zależności od gęstości ciasta czasami ilość mąki może być trochę większa.Odstawiam na ok.godzinę.
Formuję w dłoniach kulki i rozkładam na blachę.Przykrywam ścierką na ok.30 min.
Piekę w 200 stopniach ok.20 minut.