Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste bułeczki z dodatkiem cebuli.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113143
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 550
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 905
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 650
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113143
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 550
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 905
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 650
Składniki
Mleko podgrzewam.Drożdze,mleko,łyżkę mąki,cukier mieszam i odstawiam na 10 min.
Cebulę kroję w drobną kostkę i smażę na oleju.Do rozczynu dodaję usmażoną cebule z olejem,sól,pieprz,mąkę i wyrabiam.Ciasto powinno być gładkie..W zależności od gęstości ciasta czasami ilość mąki może być trochę większa.Odstawiam na ok.godzinę.
Formuję w dłoniach kulki i rozkładam na blachę.Przykrywam ścierką na ok.30 min.
Piekę w 200 stopniach ok.20 minut.