Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i szybkie bułeczki cebulowe, miękkie i idealnie na kanapkę. Mają piękny cebulowy zapach i smak. Do posypania zamiast ziaren można użyć prażonej cebulki.
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 295
Nie ma to jak maślane ciasteczka - każde z nich kusi swoją słodyczą i rozpływ...
Odsłon: 549
Świeża, lekka i bardzo kolorowa sałatka z jarmużem to sposób na szybki posiłe...
Odsłon: 105
Czebureki z mięsem to pyszne, chrupiące pierogi, popularne w kuchni wschodnie...
Odsłon: 3860
dziś zapraszam Was na rewelacyjne, domowe drożdżówki, bułeczki z serem i lukr...
Odsłon: 64
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 295
Nie ma to jak maślane ciasteczka - każde z nich kusi swoją słodyczą i rozpływ...
Odsłon: 549
Świeża, lekka i bardzo kolorowa sałatka z jarmużem to sposób na szybki posiłe...
Odsłon: 105
Czebureki z mięsem to pyszne, chrupiące pierogi, popularne w kuchni wschodnie...
Odsłon: 3860
dziś zapraszam Was na rewelacyjne, domowe drożdżówki, bułeczki z serem i lukr...
Odsłon: 64
Składniki
Wszystkie składniki ciasta mieszamy i zagniatamy gładkie ciasto. Odstawiamy na 1-1,5 godziny do podwojenia objętości. Następnie ciasto rozwałkowujemy na prostokąt grubości około 1,5 cm. Wierzch ciasta posypujemy prażoną cebulą, przejeżdżamy wałkiem, by cebulka lepiej się połączyła z ciastem. Ciasto zwijamy w rulon zaczynając od krótszego boku. Zwinięte ciasto kroimy ostrym nożem na 8 równych kawałków. Bułeczki układamy na blaszce wyłożonej pergaminem. Można je lekko "wypchnąć" od spodu, by wyszły ładne ślimaczki.
Bułeczki odstawiamy do wyrośnięcia na godzinę. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni, bułeczki smarujemy jajkiem roztrzepanym z wodą i obsypujemy ziarnami. Pieczemy około 20-25 minut, do zrumienienia. Studzimy na kratce.