Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na szybkie w przygotowaniu bułeczki cynamonowe.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3587
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 616
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3779
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 342
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 627
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3587
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 616
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3779
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 342
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 627
Składniki
Do miski przesiać mąkę (1-2 łyżki odłożyć), dodać cukier, drożdże i sól. Pośrodku zrobić wgłębienie, wlać mleko (30 ml odlać), rozmącone jajka i stopione masło, wyrobić ciasto. Następnie ciasto przełożyć na oprószoną mąką stolnice i wygniatać, dodając rodzynki i cynamon, aż będzie gładkie i elastyczne. Ciasto podzielić na 16 jednakowych kawałków, zrolować z każdego wałek długości 20 cm i spłaszczyć go i ciasno zrolować.
Na blasze wyłożyć papier, poukładać na nim zrolowane bułeczki i odstawić do wyrośnięcia na ok. godziny. Po wyrośnięciu bułeczki posmarować pozostałym mlekiem. Piec 30 -40 minut, w piekarniku nagrzanym do 190 stopni aż się zarumienią.