Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Od dawna przybierałam się do zrobienia lodów, szukałam przepisów, inspiracji,...
Odsłon: 39
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 242
Pyszny schabik nadziewany kabanosami, o kruchym , mięciutkim i delikatnym mię...
Odsłon: 26
Jak to u nas mówią, rolada modro kapusta i kluchy. U mnie dzisiaj rolady woło...
Odsłon: 2107
Od dawna przybierałam się do zrobienia lodów, szukałam przepisów, inspiracji,...
Odsłon: 39
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 242
Pyszny schabik nadziewany kabanosami, o kruchym , mięciutkim i delikatnym mię...
Odsłon: 26
Jak to u nas mówią, rolada modro kapusta i kluchy. U mnie dzisiaj rolady woło...
Odsłon: 2107
Składniki
Dodaj drożdże do ciepłego mleka, wymieszaj. Dodaj sól, cukier, jajko, zmiękczone masło. Dodawać porcjami mąkę i ugniatać ciasto. Ciasto przykryj folią i odstaw na 45 minut. Następnie ciasto podziel na kawałki, rozwałkuj dżem w kółko i uformuj bułeczki, ułóż na blasze. Bułeczki smarujemy jajkiem, mlekiem i cukrem i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 25 minut.