Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wielkopiątkowe specjały.
Odsłon: 2223
Mój pierwszy chleb orkiszowy, przygotowany z przepisu z czasopisma. Chlebek w...
Odsłon: 26
Wielkopiątkowe specjały.
Odsłon: 2223
Mój pierwszy chleb orkiszowy, przygotowany z przepisu z czasopisma. Chlebek w...
Odsłon: 26
Składniki
Dodaj drożdże do ciepłego mleka, wymieszaj. Dodaj sól, cukier, jajko, zmiękczone masło. Dodawać porcjami mąkę i ugniatać ciasto. Ciasto przykryj folią i odstaw na 45 minut. Następnie ciasto podziel na kawałki, rozwałkuj dżem w kółko i uformuj bułeczki, ułóż na blasze. Bułeczki smarujemy jajkiem, mlekiem i cukrem i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 25 minut.