Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Haneczka jest wykwintne jak napoleonka. Wygląda na pracochłonne, ale j...
Odsłon: 1889
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 17788
Przepis przywiozłam od rodziny z Borysławic. Pączki z tego przepisu są wyjątk...
Odsłon: 2009
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 5919
Ciasto Haneczka jest wykwintne jak napoleonka. Wygląda na pracochłonne, ale j...
Odsłon: 1889
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 17788
Przepis przywiozłam od rodziny z Borysławic. Pączki z tego przepisu są wyjątk...
Odsłon: 2009
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 5919
Składniki
Dodaj drożdże do ciepłego mleka, wymieszaj. Dodaj sól, cukier, jajko, zmiękczone masło. Dodawać porcjami mąkę i ugniatać ciasto. Ciasto przykryj folią i odstaw na 45 minut. Następnie ciasto podziel na kawałki, rozwałkuj dżem w kółko i uformuj bułeczki, ułóż na blasze. Bułeczki smarujemy jajkiem, mlekiem i cukrem i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 25 minut.