Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne na śniadanie czy do hamburgerów.. :)
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 241
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 862
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 1498
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25114
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 241
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 862
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 1498
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25114
Składniki
Mąkę przesiewamy do miski, kruszymy drożdże, posypujemy cukrem, solimy. Podgrzewamy pół szklanki wody,wlewamy do drożdży i rozpuszczamy je. Następnie dolewamy jogurt i zagniatamy ciasto. Pod koniec polewamy łyżką oleju, ponownie zagniatamy. Ciasto przykrywamy ściereczką i odkładamy w ciepłe miejsce na około 30 minut.
Kiedy ciasto podwoiło swoją objętość, formujemy z niego bułeczki. Odstawiamy jeszcze na około 15 minut, następnie smarujemy roztrzepanym jajkiem. Bułki pieczemy około 15-18 minut w nagrzanym piekarniku do 180°C. Smacznego! :)