Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne na śniadanie czy do hamburgerów.. :)
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 256
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 95
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 256
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 95
Składniki
Mąkę przesiewamy do miski, kruszymy drożdże, posypujemy cukrem, solimy. Podgrzewamy pół szklanki wody,wlewamy do drożdży i rozpuszczamy je. Następnie dolewamy jogurt i zagniatamy ciasto. Pod koniec polewamy łyżką oleju, ponownie zagniatamy. Ciasto przykrywamy ściereczką i odkładamy w ciepłe miejsce na około 30 minut.
Kiedy ciasto podwoiło swoją objętość, formujemy z niego bułeczki. Odstawiamy jeszcze na około 15 minut, następnie smarujemy roztrzepanym jajkiem. Bułki pieczemy około 15-18 minut w nagrzanym piekarniku do 180°C. Smacznego! :)