Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To prosty i sprawdzony przepis. Bułeczki są pyszną alternatywą dla pizzy. Z plasterkiem dobrej wędliny zniknął od razu ze stołu. Polecam.
miska, forma do pieczenia
Dzisiaj smaczna słodka i sycąca przekąska. Zapraszam bo warto.
Odsłon: 35
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały i delikatny domowy pasztet wie...
Odsłon: 1747
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 285
Polecam wypróbować tak podane kopytka smakują wspaniale.
Odsłon: 395
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 509
Dzisiaj smaczna słodka i sycąca przekąska. Zapraszam bo warto.
Odsłon: 35
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały i delikatny domowy pasztet wie...
Odsłon: 1747
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 285
Polecam wypróbować tak podane kopytka smakują wspaniale.
Odsłon: 395
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 509
Składniki
Do głębokiej miski przesiewamy mąkę, w jej zagłębienie rozkruszamy drożdże, zasypujemy cukrem i zalewamy ciepłą wodą. Gdy drożdże się rozpuszczą dodajemy sól, oliwę, zioła i oliwki pokrojone w plasterki. Ciasto wyrabiamy, odstawiamy do wyrośnięcia. Po ok 1,5 godziny z ciasta formujemy niewielkie bułeczki. Po ok 20 minutach wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180C i pieczemy ok 20 minut.