Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To prosty i sprawdzony przepis. Bułeczki są pyszną alternatywą dla pizzy. Z plasterkiem dobrej wędliny zniknął od razu ze stołu. Polecam.
miska, forma do pieczenia
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1255835
Tarta serowo-brokułowa to znakomita propozycja na obiad dla dwojga. Warto prz...
Odsłon: 2932
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1255835
Tarta serowo-brokułowa to znakomita propozycja na obiad dla dwojga. Warto prz...
Odsłon: 2932
Składniki
Do głębokiej miski przesiewamy mąkę, w jej zagłębienie rozkruszamy drożdże, zasypujemy cukrem i zalewamy ciepłą wodą. Gdy drożdże się rozpuszczą dodajemy sól, oliwę, zioła i oliwki pokrojone w plasterki. Ciasto wyrabiamy, odstawiamy do wyrośnięcia. Po ok 1,5 godziny z ciasta formujemy niewielkie bułeczki. Po ok 20 minutach wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180C i pieczemy ok 20 minut.