Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super bułeczki, idealne do zrobienia śniadaniowych kanapek.
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15675
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałą i szybką zakąskę świąteczną. Z...
Odsłon: 1446
Witam serdecznie Kochani :-) Dzisiaj podrzucam przepis na wspaniałe kotlety m...
Odsłon: 12587
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15675
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałą i szybką zakąskę świąteczną. Z...
Odsłon: 1446
Witam serdecznie Kochani :-) Dzisiaj podrzucam przepis na wspaniałe kotlety m...
Odsłon: 12587
Składniki
Przesiewamy mąkę do miski w której będziemy wyrabiać ciasto. Dodajemy 5 łyżek oleju, 1 łyżkę soli i rozrobione w szklance ciepłej wody, drożdże. Wyrabiamy ciasto ręcznie podsypując mąką, dolewając pozostałą wodę, do momentu otrzymania gładkiego pulchnego ciasta. Tak wyrobione ciasto przykrywamy ściereczką lub pieluchą tetrową i odstawiamy na 1 godzinę do wyrośnięcia. Przygotowujemy blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Po godzinie ponownie zagniatamy ciasto, formujemy bułeczki i układamy na wcześniej przygotowanej blasze, delikatnie nacinamy każdą bułeczkę lub nacinamy maszynką do krojenia jabłek, przykrywamy i odstawiamy na 40-45 minut do wyrośnięcia. Nagrzewamy piekarnik z termo obiegiem do 200 stopni Celsjusza. Wkładamy blachę z bułkami i pieczemy 20 minut. Upieczone bułki studzimy na kratce. Smacznego !!!