Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super bułeczki, idealne do zrobienia śniadaniowych kanapek.
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 72
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 119
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 72
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 119
Składniki
Przesiewamy mąkę do miski w której będziemy wyrabiać ciasto. Dodajemy 5 łyżek oleju, 1 łyżkę soli i rozrobione w szklance ciepłej wody, drożdże. Wyrabiamy ciasto ręcznie podsypując mąką, dolewając pozostałą wodę, do momentu otrzymania gładkiego pulchnego ciasta. Tak wyrobione ciasto przykrywamy ściereczką lub pieluchą tetrową i odstawiamy na 1 godzinę do wyrośnięcia. Przygotowujemy blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Po godzinie ponownie zagniatamy ciasto, formujemy bułeczki i układamy na wcześniej przygotowanej blasze, delikatnie nacinamy każdą bułeczkę lub nacinamy maszynką do krojenia jabłek, przykrywamy i odstawiamy na 40-45 minut do wyrośnięcia. Nagrzewamy piekarnik z termo obiegiem do 200 stopni Celsjusza. Wkładamy blachę z bułkami i pieczemy 20 minut. Upieczone bułki studzimy na kratce. Smacznego !!!