Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 643
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2037
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4029
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3973
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 643
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2037
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4029
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3973
Składniki
Do dzieży robota wsypujemy mąkę, dodajemy pokruszone drożdże, miód, masło w temperaturze pokojowej i mleko. Końcówką hak wyrabiamy elastyczne ciasto.
Wyrobione ciasto odstawiamy do wyrośnięcia na 30 minut.
Ciasto wyrabiamy dwukrotnie w odstępach 30 minutowych.
Z tak przygotowanego ciasta formujemy bułeczki.
Układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lub w formie do bułek. Odstawiamy do wyrośnięcia na około 30 minut.
Wyrośnięte bułeczki smarujemy mlekiem i posypujemy ziarnami. Pieczemy w 180°C przez 25-30 minut - do lekkiego zrumienienia.
Upieczone bułeczki studzimy na kratce. Spożywamy z ulubionymi dodatkami.
Pysznie smakują ciepłe z samym masełkiem.