Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34617
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 886
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 157
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3796
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34617
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 886
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 157
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3796
Składniki
Do dzieży robota wsypujemy mąkę, dodajemy pokruszone drożdże, miód, masło w temperaturze pokojowej i mleko. Końcówką hak wyrabiamy elastyczne ciasto.
Wyrobione ciasto odstawiamy do wyrośnięcia na 30 minut.
Ciasto wyrabiamy dwukrotnie w odstępach 30 minutowych.
Z tak przygotowanego ciasta formujemy bułeczki.
Układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lub w formie do bułek. Odstawiamy do wyrośnięcia na około 30 minut.
Wyrośnięte bułeczki smarujemy mlekiem i posypujemy ziarnami. Pieczemy w 180°C przez 25-30 minut - do lekkiego zrumienienia.
Upieczone bułeczki studzimy na kratce. Spożywamy z ulubionymi dodatkami.
Pysznie smakują ciepłe z samym masełkiem.