Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1499
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231887
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5023
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1499
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231887
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5023
Składniki
Do dzieży robota wsypujemy mąkę, dodajemy pokruszone drożdże, miód, masło w temperaturze pokojowej i mleko. Końcówką hak wyrabiamy elastyczne ciasto.
Wyrobione ciasto odstawiamy do wyrośnięcia na 30 minut.
Ciasto wyrabiamy dwukrotnie w odstępach 30 minutowych.
Z tak przygotowanego ciasta formujemy bułeczki.
Układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lub w formie do bułek. Odstawiamy do wyrośnięcia na około 30 minut.
Wyrośnięte bułeczki smarujemy mlekiem i posypujemy ziarnami. Pieczemy w 180°C przez 25-30 minut - do lekkiego zrumienienia.
Upieczone bułeczki studzimy na kratce. Spożywamy z ulubionymi dodatkami.
Pysznie smakują ciepłe z samym masełkiem.