Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne domowe bułeczki.
oryginalnie deser nazywał sie "Domowe Monte" ale Monte to on za bardzo nie pr...
Odsłon: 24895
Smaczna , szybka i łatwa sałatka trzy składnikowa idealnie sprawdzi się na ró...
Odsłon: 23661
Prosty, szybki obiad zrobiony w 30 minut. Danie smaczne na tyle, że gości w n...
Odsłon: 1253
Smaczna , szybka i łatwa sałatka trzy składnikowa idealnie sprawdzi się na ró...
Odsłon: 23661
Prosty, szybki obiad zrobiony w 30 minut. Danie smaczne na tyle, że gości w n...
Odsłon: 1253
Składniki
Do dzieży robota wsypujemy mąkę, dodajemy pokruszone drożdże, miód, masło w temperaturze pokojowej i mleko. Końcówką hak wyrabiamy elastyczne ciasto.
Wyrobione ciasto odstawiamy do wyrośnięcia na 30 minut.
Ciasto wyrabiamy dwukrotnie w odstępach 30 minutowych.
Z tak przygotowanego ciasta formujemy bułeczki.
Układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lub w formie do bułek. Odstawiamy do wyrośnięcia na około 30 minut.
Wyrośnięte bułeczki smarujemy mlekiem i posypujemy ziarnami. Pieczemy w 180°C przez 25-30 minut - do lekkiego zrumienienia.
Upieczone bułeczki studzimy na kratce. Spożywamy z ulubionymi dodatkami.
Pysznie smakują ciepłe z samym masełkiem.
Przepisy Pieczywo
Pieczywo
ficelle
Pieczywo
Chleb na zakwasie
Pieczywo
Chleb kminkowy
Pieczywo
Chleb z mąki bambusowej
ficelle
Ficelle, "szczuplejsze" siostry bagietek, chrupiące i pyszne. U mnie wersja n...
Odsłon: 171
Chleb na zakwasie
Upieczony w domowym zaciszu - najlepszy, i ten zapach pieczonego chleba.
Odsłon: 1580