Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis pochodzi z książeczki"Przyślij Przepis"Robiłam i bardzo wszystkim smakowało,dlatego chcę się z Wami podzielić;-)
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 554
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2009
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 554
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2009
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Składniki
Mąkę przesiewamy,wkładamy żółtka i drożdże,wlewamy mleko ciepłe i mięszamy.Dodajemy przyprawy i pół szkl.oleju.Wyrabiamy ciasto,aż przestanie się kleić,opruszamy mąką i odstawiamy do wyrośnięcia.
Farsz:cebulę drobniutko siekamy,smażymy na oleju,pieczarki obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach,dusimy z cebulą 10 min.Doprawiamy solą i pieprzem,studzimy.Ja od siebie dodałam pętko kiełbaski pokrojonej w kostkę:-)
Ciasto rozwałkowujemy na placek ok.1cm.Nakładamy farsz,zwijamy w roladę.Kroimy ukośnie na ok.2cm.plastry.Kładziemy na blachę z papierem do pieczenia i pieczemy w temp.180'C około30 minut.Po tym czasie posypujemy startym serem i czekamy aż się rozpuści.Podajemy z ketchupem.