Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bułki po wypieczeniu utworzą wieniec. W środku takiego wieńca można położyć masło czosnkowe do smarowania lub inne pasty.
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22097
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 119
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 392
Rzodkiewki najczęściej zajadamy chrupiące jako dodatek do kanapek lub sałatek...
Odsłon: 120
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 163
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22097
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 119
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 392
Rzodkiewki najczęściej zajadamy chrupiące jako dodatek do kanapek lub sałatek...
Odsłon: 120
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 163
Składniki
W ciepłym mleku z cukrem rozprowadzamy drożdże z jedną łyżką mąki. Czekamy aż zaczyn urośnie ok.10 minut. Następnie wsypujemy mąkę, masło oraz zioła i wyrabiamy ciasto. Odstawiamy na wyrośnięcia. Kiedy wyrośnie zagniatamy którko ciasto. Z ciasta odrywamy kawałek i kształtujemy równe bułeczki. Układamy w okrąg w znacznej odległości od siebie.
Przykrywamy ściereczką, żeby jeszcze raz wyrosły. Kiedy wyrosną, smarujemy każdą bułeczkę wodą i posypujemy ziołami, tak aby każda bułeczka miała inny smak ziół.
Pieczemy w piekarniku w 180 stopni C przez 45 minut.
Ostrożnie wystudzone bułki przekładamy na talerz aby bułeczki się nie przerwały.