Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bułki po wypieczeniu utworzą wieniec. W środku takiego wieńca można położyć masło czosnkowe do smarowania lub inne pasty.
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 78
Pomysłowy deser, którego przygotowanie trwa kilka chwil.
Odsłon: 130
Prosta i szybka w przygotowaniu surówka. Jest orzeźwiająca i pyszna. Może sta...
Odsłon: 284
Bitki z cebulą to klasyczne danie polskiej kuchni. Smakują wyśmienicie w towa...
Odsłon: 1059
Bigos myśliwski z karkówką i boczkiem wędzonym to prawdziwy klasyk w polskiej...
Odsłon: 658
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 78
Pomysłowy deser, którego przygotowanie trwa kilka chwil.
Odsłon: 130
Prosta i szybka w przygotowaniu surówka. Jest orzeźwiająca i pyszna. Może sta...
Odsłon: 284
Bitki z cebulą to klasyczne danie polskiej kuchni. Smakują wyśmienicie w towa...
Odsłon: 1059
Bigos myśliwski z karkówką i boczkiem wędzonym to prawdziwy klasyk w polskiej...
Odsłon: 658
Składniki
W ciepłym mleku z cukrem rozprowadzamy drożdże z jedną łyżką mąki. Czekamy aż zaczyn urośnie ok.10 minut. Następnie wsypujemy mąkę, masło oraz zioła i wyrabiamy ciasto. Odstawiamy na wyrośnięcia. Kiedy wyrośnie zagniatamy którko ciasto. Z ciasta odrywamy kawałek i kształtujemy równe bułeczki. Układamy w okrąg w znacznej odległości od siebie.
Przykrywamy ściereczką, żeby jeszcze raz wyrosły. Kiedy wyrosną, smarujemy każdą bułeczkę wodą i posypujemy ziołami, tak aby każda bułeczka miała inny smak ziół.
Pieczemy w piekarniku w 180 stopni C przez 45 minut.
Ostrożnie wystudzone bułki przekładamy na talerz aby bułeczki się nie przerwały.