Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bułki po wypieczeniu utworzą wieniec. W środku takiego wieńca można położyć masło czosnkowe do smarowania lub inne pasty.
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44687
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182161
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 290
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44687
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182161
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 290
Składniki
W ciepłym mleku z cukrem rozprowadzamy drożdże z jedną łyżką mąki. Czekamy aż zaczyn urośnie ok.10 minut. Następnie wsypujemy mąkę, masło oraz zioła i wyrabiamy ciasto. Odstawiamy na wyrośnięcia. Kiedy wyrośnie zagniatamy którko ciasto. Z ciasta odrywamy kawałek i kształtujemy równe bułeczki. Układamy w okrąg w znacznej odległości od siebie.
Przykrywamy ściereczką, żeby jeszcze raz wyrosły. Kiedy wyrosną, smarujemy każdą bułeczkę wodą i posypujemy ziołami, tak aby każda bułeczka miała inny smak ziół.
Pieczemy w piekarniku w 180 stopni C przez 45 minut.
Ostrożnie wystudzone bułki przekładamy na talerz aby bułeczki się nie przerwały.