Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bułki po wypieczeniu utworzą wieniec. W środku takiego wieńca można położyć masło czosnkowe do smarowania lub inne pasty.
 
         
         
         
            Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 17211
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6657
 
            Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 17211
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6657
 
         
        Składniki
W ciepłym mleku z cukrem rozprowadzamy drożdże z jedną łyżką mąki. Czekamy aż zaczyn urośnie ok.10 minut. Następnie wsypujemy mąkę, masło oraz zioła i wyrabiamy ciasto. Odstawiamy na wyrośnięcia. Kiedy wyrośnie zagniatamy którko ciasto. Z ciasta odrywamy kawałek i kształtujemy równe bułeczki. Układamy w okrąg w znacznej odległości od siebie.
Przykrywamy ściereczką, żeby jeszcze raz wyrosły. Kiedy wyrosną, smarujemy każdą bułeczkę wodą i posypujemy ziołami, tak aby każda bułeczka miała inny smak ziół.
Pieczemy w piekarniku w 180 stopni C przez 45 minut.
Ostrożnie wystudzone bułki przekładamy na talerz aby bułeczki się nie przerwały.