Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bułki po wypieczeniu utworzą wieniec. W środku takiego wieńca można położyć masło czosnkowe do smarowania lub inne pasty.
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 281
Pyszne i bardzo proste do zrobienia, polecam.
Odsłon: 25
Polecam.
Odsłon: 778
Przepis dnia
Dla miłośników ciast wytrawnych. Salami podkręca smak .
Odsłon: 2045
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 281
Pyszne i bardzo proste do zrobienia, polecam.
Odsłon: 25
Polecam.
Odsłon: 778
Przepis dnia
Dla miłośników ciast wytrawnych. Salami podkręca smak .
Odsłon: 2045
Składniki
W ciepłym mleku z cukrem rozprowadzamy drożdże z jedną łyżką mąki. Czekamy aż zaczyn urośnie ok.10 minut. Następnie wsypujemy mąkę, masło oraz zioła i wyrabiamy ciasto. Odstawiamy na wyrośnięcia. Kiedy wyrośnie zagniatamy którko ciasto. Z ciasta odrywamy kawałek i kształtujemy równe bułeczki. Układamy w okrąg w znacznej odległości od siebie.
Przykrywamy ściereczką, żeby jeszcze raz wyrosły. Kiedy wyrosną, smarujemy każdą bułeczkę wodą i posypujemy ziołami, tak aby każda bułeczka miała inny smak ziół.
Pieczemy w piekarniku w 180 stopni C przez 45 minut.
Ostrożnie wystudzone bułki przekładamy na talerz aby bułeczki się nie przerwały.