Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne, pulchne bułeczki, które podane na śniadanie domownikom na pewno sprawią wiele radości :)
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 186
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 186
Składniki
Drożdże skruszyć do miski, dodać miód i wymieszać. Następnie dodać kilka łyżek ciepłego mleka i tyle mąki, by zaczyn miał konsystencję gęstej śmietany. Pozostawić na kwadrans. Następnie dodać pozostałe składniki i wyrobić ciasto drożdżowe. Przykryć i ustawić w ciepłym miejscu na ok. 60-70 min.
Wyrośnięte ciasto podzielić na równe części (u mnie 12 szt). Uformować bułeczki i przenieść na blachę wyłożona papierem do pieczenia. naciąć na krzyż o pozostawić an ok. 25 min. do napuszenia. Potem posmarować mlekiem i posypać sezamem.
Piec w temp. ok. 200 stopni przez 20 min. Smacznego!