Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te bułeczki są bardzo pulchne i smaczne, a z podanych składników wychodzi ich naprawdę sporo!
Zapiekanka obłędna w smaku!
Odsłon: 345
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 417
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 811
Zapiekanka obłędna w smaku!
Odsłon: 345
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 417
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 811
Składniki
Drożdże skruszyć do miski i zasypać cukrem, pozostawić do rozpuszczenia. Następnie dodać mleko w proszku, ok. 3/4 szklanki ciepłego mleka i ok. 1/2 szklanki mąki, wymieszać i pozostawić na kwadrans. Następnie dodać pozostałe składniki i wyrobić ciasto drożdżowe. Przykryć ściereczką i pozostawić na ok. 60 min. do wyrośnięcia.
Gotowe ciasto można podzielić na dwie części. Każdą rozwałkować na grubość ok.6-7 mm i wykrawać krążki (u mnie 16 szt. całkiem sporych bułeczek). Gotowe przenieść na blachę wyłożona papierem do pieczenia i pozostawić na ok. 20 min. do napuszenia.
Przed włożeniem do piekarnika bułeczki posmarować mlekiem i posypać sezamem. Piec w temp. ok. 220 stopni przez ok. 20-25 min. Smacznego!