Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bułeczki są tanie i łatwe w przygotowaniu. Chrupiące i ciepłe doskonałe na śniadanie.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1136
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420667
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1820
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1136
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420667
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1820
Składniki
Drożdże rozpuścić w 1/4 szklance ciepłej wody z cukrem. Odstawić na 10 min w ciepłe miejsce. Potem połączyć ze wszystkimi składnikami.
Dobrze wyrabiać ciasto przez około 10 min.
Z gotowego ciasta formować małe bułeczki. Wychodzi około 12 bułeczek. Bułki ułożyć na papierze do pieczenia.
Wstawić do piekarnika na około pół godziny na 180st. Bułki podczas pieczenia podwajają swoją objętość.