Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bułeczki są tanie i łatwe w przygotowaniu. Chrupiące i ciepłe doskonałe na śniadanie.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12827
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1452
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14080
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5849
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12827
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1452
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14080
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5849
Składniki
Drożdże rozpuścić w 1/4 szklance ciepłej wody z cukrem. Odstawić na 10 min w ciepłe miejsce. Potem połączyć ze wszystkimi składnikami.
Dobrze wyrabiać ciasto przez około 10 min.
Z gotowego ciasta formować małe bułeczki. Wychodzi około 12 bułeczek. Bułki ułożyć na papierze do pieczenia.
Wstawić do piekarnika na około pół godziny na 180st. Bułki podczas pieczenia podwajają swoją objętość.