Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bułeczki są tanie i łatwe w przygotowaniu. Chrupiące i ciepłe doskonałe na śniadanie.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112938
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 264
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 574
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 495
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 874
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112938
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 264
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 574
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 495
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 874
Składniki
Drożdże rozpuścić w 1/4 szklance ciepłej wody z cukrem. Odstawić na 10 min w ciepłe miejsce. Potem połączyć ze wszystkimi składnikami.
Dobrze wyrabiać ciasto przez około 10 min.
Z gotowego ciasta formować małe bułeczki. Wychodzi około 12 bułeczek. Bułki ułożyć na papierze do pieczenia.
Wstawić do piekarnika na około pół godziny na 180st. Bułki podczas pieczenia podwajają swoją objętość.