Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne, proste do wykonania, bardzo polecam
Przepis z wyspy Egina, która słynie z uprawy pistacji.
Odsłon: 73
Jedna z moich ulubionych domowych wędlin. Soczysty boczek rolowany z pieprzem...
Odsłon: 57
Klasyczna, domowa zupa pomidorowa w najlepszym wydaniu! Aromatyczny bulion, p...
Odsłon: 263
Ciasteczka przygotowane według przepisu Futka. Oto link do przepisu; https://...
Odsłon: 164
Przepis z wyspy Egina, która słynie z uprawy pistacji.
Odsłon: 73
Jedna z moich ulubionych domowych wędlin. Soczysty boczek rolowany z pieprzem...
Odsłon: 57
Klasyczna, domowa zupa pomidorowa w najlepszym wydaniu! Aromatyczny bulion, p...
Odsłon: 263
Ciasteczka przygotowane według przepisu Futka. Oto link do przepisu; https://...
Odsłon: 164
Składniki
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, zagnieść gładkie, elastyczne ciasto. Przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia na 1-1,5 godziny.
Wyrośnięte ciasto wyłożyć na blat wysypany mąką, ponownie zagnieść , podzielić na cztery lub sześć części, uformować podłużne bułki (ja zrobiłam cztery duże).
Bułki położyć na wyłożoną papierem do pieczenia blachę, odstawić do ponownego wyrośnięcia.
Wyrośnięte bułki lekko naciąć ostrym nożem. Wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika, piec przez 20-25 minut.
Po upieczeniu studzić na kratce.