Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne, proste do wykonania, bardzo polecam
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8527
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3001
Polecam.
Odsłon: 1773
Polecam.
Odsłon: 506
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8527
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3001
Polecam.
Odsłon: 1773
Polecam.
Odsłon: 506
Składniki
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, zagnieść gładkie, elastyczne ciasto. Przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia na 1-1,5 godziny.
Wyrośnięte ciasto wyłożyć na blat wysypany mąką, ponownie zagnieść , podzielić na cztery lub sześć części, uformować podłużne bułki (ja zrobiłam cztery duże).
Bułki położyć na wyłożoną papierem do pieczenia blachę, odstawić do ponownego wyrośnięcia.
Wyrośnięte bułki lekko naciąć ostrym nożem. Wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika, piec przez 20-25 minut.
Po upieczeniu studzić na kratce.