Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne, proste do wykonania, bardzo polecam
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 830
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 665
Przepis dnia
Włoski Narzeczony to czekoladowo-orzechowy torcik przełożony czekoladową pianką.
Odsłon: 5741
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 590
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4823
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1037
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 830
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 665
Przepis dnia
Włoski Narzeczony to czekoladowo-orzechowy torcik przełożony czekoladową pianką.
Odsłon: 5741
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 590
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4823
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1037
Składniki
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, zagnieść gładkie, elastyczne ciasto. Przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia na 1-1,5 godziny.
Wyrośnięte ciasto wyłożyć na blat wysypany mąką, ponownie zagnieść , podzielić na cztery lub sześć części, uformować podłużne bułki (ja zrobiłam cztery duże).
Bułki położyć na wyłożoną papierem do pieczenia blachę, odstawić do ponownego wyrośnięcia.
Wyrośnięte bułki lekko naciąć ostrym nożem. Wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika, piec przez 20-25 minut.
Po upieczeniu studzić na kratce.