Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i proste wykonanie cieplutkich, chrupiących i smacznych bułek.
miska, piekarnik, waga kuchenna,
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 653
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 1081
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 682
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 653
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 1081
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 682
Składniki
Przesiewamy mąkę wraz z solą do miski w której będziemy wyrabiać ciasto, dodajemy olej, drożdże i mleko. Wyrabiamy ciasto ręcznie podsypując mąką, do momentu otrzymania gładkiego pulchnego ciasta. Tak wyrobione ciasto przykrywamy ściereczką lub pieluchą tetrową i odstawiamy na 1 godzinę do wyrośnięcia.
Przygotowujemy blachę wyłożoną papierem do pieczenia, posypaną mąką. Po godzinie ponownie przez chwilę wyrabiamy ciasto. Z ciasta formujemy równe bułki, i układamy na wcześniej przygotowanej blasze, przykrywamy i odstawiamy na 60 minut do ponownego wyrośnięcia.
Nagrzewamy piekarnik do 200 stopni Celsjusza (grzałki góra-dół). Wkładamy blachę z bułkami na środkową półkę i pieczemy 25 minut, do momentu ładnego zarumienienia się bułek. Wstawiamy na dno piekarnika miseczkę z zimną wodą. Upieczone bułki studzimy na kratce.
Smacznego!!!