Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne bułki pomidorowe z serową lawą.
Wątróbka kurza jest najdelikatniejsza i najbardziej soczysta. Jej przygotowan...
Odsłon: 39
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 297
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w przyprawie gyros, pieczonych w...
Odsłon: 2626
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1660
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14453
Wątróbka kurza jest najdelikatniejsza i najbardziej soczysta. Jej przygotowan...
Odsłon: 39
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 297
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w przyprawie gyros, pieczonych w...
Odsłon: 2626
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1660
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14453
Składniki
Wychodzi 6 sporych bułek.
Ser lawowy.
Ser pokroić w kostkę.
W saganku podgrzewamy śmietankę, dodajemy ser, mąkę i paprykę.
Mieszamy na średnim ogniu, do całkowitego połączenia składników.
Masę przelewamy do naczynia wysmarowanego tłuszczem i odstawiamy do lodówki na kilka godzin.
Ciasto na bułki. Do miski przesiewamy mąkę, robimy dołek i wkruszamy tam drożdże.
Zalewamy je 3 łyżkami mleka, odstawiamy na 15minut.
Potem dodajemy resztę składników i zagniatamy ciasto.
Miskę przykrywamy i odstawiamy w ciepłe miejsce do podwojenia objętości.
Wyrośnięte ciasto dzielimy na 6 części.
Każdą część spłaszczamy, nadziewamy kulką sera i zwijamy, tworząc bułkę.
Może Wam trochę sera zostać.
Bułki odkładamy na blaszkę z papierem do pieczenia, przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 10-15 minut.
Pęknięcia, masa. Mieszamy ze sobą wszystkie składniki.
Potem masą smarujemy bułki i zostawiamy je bez przykrycia na 10 minut.
Bułki pieczemy w 195 C ok. 16-20 minut.