Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do zrobienia tych bułeczek nie potrzebujesz drożdży, nie musisz nawet włączać piekarnika. Wystarczy, że z podanych składników zagnieciesz ciasto, wykroisz za pomocą szklanki kółka i… usmażysz na patelni. Jeśli marzysz o aromatycznym pieczywie o poranku, wypróbuj przepis.
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 21860
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 1897
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 21860
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 1897
Składniki
Mleko połącz z jajkiem.
Do mokrych składników przesyp suche i wyrób na gładkie ciasto. Odstaw na 10 minut, aby „odpoczęło”.
Po upływie czasu rozwałkuj na grubość 2 cm i za pomocą szklanki wykrawaj kółka.
Porcje ciasta smaż na rozgrzanej patelni z obu stron przez 5-8 minut – do zarumienienia.