Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do zrobienia tych bułeczek nie potrzebujesz drożdży, nie musisz nawet włączać piekarnika. Wystarczy, że z podanych składników zagnieciesz ciasto, wykroisz za pomocą szklanki kółka i… usmażysz na patelni. Jeśli marzysz o aromatycznym pieczywie o poranku, wypróbuj przepis.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5651
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 945
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 244
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 33358
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 91
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5651
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 945
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 244
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 33358
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 91
Składniki
Mleko połącz z jajkiem.
Do mokrych składników przesyp suche i wyrób na gładkie ciasto. Odstaw na 10 minut, aby „odpoczęło”.
Po upływie czasu rozwałkuj na grubość 2 cm i za pomocą szklanki wykrawaj kółka.
Porcje ciasta smaż na rozgrzanej patelni z obu stron przez 5-8 minut – do zarumienienia.