Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i proste w przygotowaniu bułki z sezamem do burgerów. Zawsze lepiej zrobić je samemu niż kupować gotowce bo naprawdę są pyszne a do tego bardzo szybkie i łatwe w zrobieniu.
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 268
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5008
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4855
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44933
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 558
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 268
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5008
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4855
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44933
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 558
Składniki
W rondelku rozpuszczamy 2 łyżki masła i czekamy aż ostygnie. Do miski wsypujemy mąkę, drożdże, cukier, sól, wodę oraz mleko. Mieszamy i dodajemy masło. Wyrabiamy ciasto do połączenia składników aby utworzyło jednolitą kule. Odstawiamy w ciepłe miejsce pod przykryciem na 45 min.
Ciasto dzielimy na 8 kawałków. Z każdego formujemy kule. Układamy bułeczki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Smarujemy roztrzepanym jajkiem oraz posypujemy sezamem. Pieczemy 15-20 min w temperaturze 190 stopni. Po wyjęciu przekrawamy bułeczki na pół i czekamy aż przestygną.