Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bezglutenowe cebularze, które zawsze wychodzą.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2249
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1354
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 508
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3517
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1162
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2249
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1354
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 508
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3517
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1162
Składniki
Wszystkie składniki mieszamy, zagniatamy ciasto. Wykładamy na blaszkę, formując placki. Pieczemy 30 min. w 180 stopniach. Wyjmujemy z piekarnika, na wierzch wykładamy cebulę, mak i u mnie jeszcze był ser żółty. Pieczemy dodatkowo 10 minut i gotowe! WSKAZÓWKA: Jeśli chcesz, żeby cebulka była jeszcze smaczniejsza, najpierw podsmaż ją na patelni, gdy wystygnie, dodaj do niej mak, ser i łyżkę majonezu. Ten sposób z majonezem bardzo mi pasuje. Ja dodaję majonez do farszu na zapiekanki, dzięki temu są bardzo chrupiące i nie są suche.