Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam Was na pyszna chalke i takze na mój YouTube kanal Słodki Smak Pasji na wiecej inspiracji!Zapraszam!
Nie wyobrażamy sobie świąt bez wyjątkowo aromatycznej i intensywnej w smaku g...
Odsłon: 52109
Polecam.
Odsłon: 325
Polecam. Cytryna i kolendra to dobre dodatki do śledzi.
Odsłon: 254
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2491
Nie wyobrażamy sobie świąt bez wyjątkowo aromatycznej i intensywnej w smaku g...
Odsłon: 52109
Polecam.
Odsłon: 325
Polecam. Cytryna i kolendra to dobre dodatki do śledzi.
Odsłon: 254
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2491
Składniki
Do misy dajemy przesiana make.Do rozkruszonych drozdzy dodajemy lyzke cukru,ucieramy chwilke i rozprowadzamy je w cieplym mleku.
Rozczyn wlewamy do maki ,przypruszymy maka i pod przykryciem zostawiamy na ok.10 min.
Nastepnie dodajemy jajka,reszte cukru,wszystko razem zagniatamy recznie lub za pomoca miksera.Nastepnie wlewamy cieple maslo i zagniatamy dalej.
Wyrobione ciasto zostawiamy pod przykryciem na ok.1 godz.do wyrosniecia.
Nastepnie stolnice posypujemy maka i rozwalkujemy ciasto na prostokat.
Na ciasto dajemy mase makowa i zwijamy.Sa rózne metody ,na video pokazuje jak mozna je zwinac.
Piekarnik rozgrzewamy do 175 stopni,góra/dól
Chalke smarujemy zóltkiem rozmieszanym z lyzka mleka.
Posypujemy migdalami .Pieczemy przez 35 min. Gdy chalka wystygnie lukruje .Lukier: 2 lyzki mleka,cukier puder,sok z cytryny.
SMACZNEGO!!!!