Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przepis na staropolski chleb babuni
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68392
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2027
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68392
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2027
Składniki
Przygotowanie W litrze ciepłej wody łyżką rozrabiam kilogram przesianej mąki. Dodaję rozrobione w ciepłej wodzie drożdże i odstawiam na chwilę do wyrośnięcia. 2.Po wyrośnięciu dosypuję resztę mąki, otręby, nasiona siemienia lnianego, pestki słonecznika i kminek. Dolewam 3/4 litra ciepłej wody. Wyrabiam ręką tak długo, aż w cieście zaczynają tworzyć się pęcherzyki, a ciasto odstaje od dłoni. 3.Wyrośnięte ciasto przekładam do trzech foremek. Po 15 minutach wstawiam do piekarnika. Piekę godzinę w temp. 180oC.