Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przepis na staropolski chleb babuni
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10405
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336742
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4270
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423591
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10405
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336742
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4270
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423591
Składniki
Przygotowanie W litrze ciepłej wody łyżką rozrabiam kilogram przesianej mąki. Dodaję rozrobione w ciepłej wodzie drożdże i odstawiam na chwilę do wyrośnięcia. 2.Po wyrośnięciu dosypuję resztę mąki, otręby, nasiona siemienia lnianego, pestki słonecznika i kminek. Dolewam 3/4 litra ciepłej wody. Wyrabiam ręką tak długo, aż w cieście zaczynają tworzyć się pęcherzyki, a ciasto odstaje od dłoni. 3.Wyrośnięte ciasto przekładam do trzech foremek. Po 15 minutach wstawiam do piekarnika. Piekę godzinę w temp. 180oC.