Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chleb buraczany sprawdzi się znakomicie zarówno z wytrawnymi jak i słodkimi dodatkami. Jest świetną alternatywą dla zwykłych bułek. Zaserwuj znajomym i rodzinie, gwarantujemy, że będą zachwyceni.
Podłużna forma - 30 cm
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 557
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2009
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 557
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2009
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Składniki
W szklance wymieszaj drożdże wraz z cukrem i wodą, odstaw. Orzechy obierz i posiekaj na mniejsze części.
W misce wymieszaj mąkę z solą. Dodaj drożdże, oliwę, starte buraki i orzechy. Zacznij wyrabiać ciasto. Gdy składniki się połączą przenieś z powrotem do miski natłuszczonej oliwą, przykryj ściereczką i odstaw na godzinę (do podwojenia objętości).
Przełóż ciasto do wyłożonej papierem foremki i znowu pozostaw do wyrośnięcia.
Piekarnik rozgrzej do 190 stopni C. Piecz przez około 35 minut (do suchego patyczka).