Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chleb buraczany sprawdzi się znakomicie zarówno z wytrawnymi jak i słodkimi dodatkami. Jest świetną alternatywą dla zwykłych bułek. Zaserwuj znajomym i rodzinie, gwarantujemy, że będą zachwyceni.
Podłużna forma - 30 cm
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 1843
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 3873
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 239
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 166
Buraczki z papryką i cebulą to pyszny i zdrowy dodatek do obiadów. Buraczki s...
Odsłon: 149
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 1843
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 3873
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 239
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 166
Buraczki z papryką i cebulą to pyszny i zdrowy dodatek do obiadów. Buraczki s...
Odsłon: 149
Składniki
W szklance wymieszaj drożdże wraz z cukrem i wodą, odstaw. Orzechy obierz i posiekaj na mniejsze części.
W misce wymieszaj mąkę z solą. Dodaj drożdże, oliwę, starte buraki i orzechy. Zacznij wyrabiać ciasto. Gdy składniki się połączą przenieś z powrotem do miski natłuszczonej oliwą, przykryj ściereczką i odstaw na godzinę (do podwojenia objętości).
Przełóż ciasto do wyłożonej papierem foremki i znowu pozostaw do wyrośnięcia.
Piekarnik rozgrzej do 190 stopni C. Piecz przez około 35 minut (do suchego patyczka).