Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chleb buraczany sprawdzi się znakomicie zarówno z wytrawnymi jak i słodkimi dodatkami. Jest świetną alternatywą dla zwykłych bułek. Zaserwuj znajomym i rodzinie, gwarantujemy, że będą zachwyceni.
Podłużna forma - 30 cm
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 552
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 189
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 418
To najlepsze muffinki jakie do tej pory upiekłam! Delikatne ciasto ze słodko-...
Odsłon: 178
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 520
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 552
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 189
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 418
To najlepsze muffinki jakie do tej pory upiekłam! Delikatne ciasto ze słodko-...
Odsłon: 178
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 520
Składniki
W szklance wymieszaj drożdże wraz z cukrem i wodą, odstaw. Orzechy obierz i posiekaj na mniejsze części.
W misce wymieszaj mąkę z solą. Dodaj drożdże, oliwę, starte buraki i orzechy. Zacznij wyrabiać ciasto. Gdy składniki się połączą przenieś z powrotem do miski natłuszczonej oliwą, przykryj ściereczką i odstaw na godzinę (do podwojenia objętości).
Przełóż ciasto do wyłożonej papierem foremki i znowu pozostaw do wyrośnięcia.
Piekarnik rozgrzej do 190 stopni C. Piecz przez około 35 minut (do suchego patyczka).