Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wariacji na temat domowego chleba nigdy dość. :)
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 175
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1261
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 235
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 175
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1261
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 235
Składniki
Mąki wymieszać z solą i ziarnami.
Wyrośnięty zaczyn dodać do mieszanki mącznej wraz z kefirem i wodą. Wyrobić ciasto, pod koniec dodając oliwę.
Tak przygotowane ciasto przełożyć do keksówek wysmarowanych oliwą (piekłam w dwóch o długości 30 cm). Odstawić do wyrośnięcia.
Piec ok. godziny w temp. 180 stopni, termoobieg. Po upieczeniu wyjąć od razu z foremek i odstawić na chwilkę do odparowania.
Smacznego. :)