Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wariacji na temat domowego chleba nigdy dość. :)
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1761
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2263
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 62
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 140
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1391
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1761
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2263
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 62
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 140
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1391
Składniki
Mąki wymieszać z solą i ziarnami.
Wyrośnięty zaczyn dodać do mieszanki mącznej wraz z kefirem i wodą. Wyrobić ciasto, pod koniec dodając oliwę.
Tak przygotowane ciasto przełożyć do keksówek wysmarowanych oliwą (piekłam w dwóch o długości 30 cm). Odstawić do wyrośnięcia.
Piec ok. godziny w temp. 180 stopni, termoobieg. Po upieczeniu wyjąć od razu z foremek i odstawić na chwilkę do odparowania.
Smacznego. :)