Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wariacji na temat domowego chleba nigdy dość. :)
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 25
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 106
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 696
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 73
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 25
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 106
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 696
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 73
Składniki
Mąki wymieszać z solą i ziarnami.
Wyrośnięty zaczyn dodać do mieszanki mącznej wraz z kefirem i wodą. Wyrobić ciasto, pod koniec dodając oliwę.
Tak przygotowane ciasto przełożyć do keksówek wysmarowanych oliwą (piekłam w dwóch o długości 30 cm). Odstawić do wyrośnięcia.
Piec ok. godziny w temp. 180 stopni, termoobieg. Po upieczeniu wyjąć od razu z foremek i odstawić na chwilkę do odparowania.
Smacznego. :)