Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na dwa bochenki
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2264
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2264
Składniki
Z podanych składników zagnieść gładkie i jednolite ciasto. Przykryć ściereczką i pozostawić na ok 1,5 godziny do wyrośnięcia. Foremki wysmarować tłuszczem. Ciasto podzielić na dwie części i przełożyć do przygotowanych keksówek. Pozostawić jeszcze do wyrośnięcia ok 45 minut. Wyrośnięte ciasto wysmarować rozmąconym jajkiem zmieszanym z łyżką mleka i posypać ziarnami. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok 30 minut w temperaturze 210 stopni. Po upieczeniu chleb wystudzić na kratce. Smacznego :-