Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na dwa bochenki
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34928
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 17300
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34928
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 17300
Składniki
Z podanych składników zagnieść gładkie i jednolite ciasto. Przykryć ściereczką i pozostawić na ok 1,5 godziny do wyrośnięcia. Foremki wysmarować tłuszczem. Ciasto podzielić na dwie części i przełożyć do przygotowanych keksówek. Pozostawić jeszcze do wyrośnięcia ok 45 minut. Wyrośnięte ciasto wysmarować rozmąconym jajkiem zmieszanym z łyżką mleka i posypać ziarnami. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok 30 minut w temperaturze 210 stopni. Po upieczeniu chleb wystudzić na kratce. Smacznego :-