Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty chleb. Jedyne co jest potrzebne to czas oczekiwania. Suszona żurawia nadaje mu lekko słodki posmak. Jest tak dobry, że smakuje nawet z samym masłem.
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 141
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 866
Przepis dnia
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 513
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 558
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 141
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 866
Przepis dnia
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 513
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 558
Składniki
Wszystkie składniki wkładamy do miski, drożdże rozpuszczając wcześniej w ciepłej wodzie. Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy na 2 godziny. Jak ciasto urośnie przekładamy go do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i odstawiamy na kolejną godzinę. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni 1 godzinę i 20 minut. Na ostatnie 20 minut wyjmujemy chleb z keksówki i pieczemy na blasze, by nie był mokry od spodu. Smacznego!