Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty chleb. Jedyne co jest potrzebne to czas oczekiwania. Suszona żurawia nadaje mu lekko słodki posmak. Jest tak dobry, że smakuje nawet z samym masłem.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19752
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 448
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 399
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6792
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242214
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19752
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 448
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 399
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6792
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242214
Składniki
Wszystkie składniki wkładamy do miski, drożdże rozpuszczając wcześniej w ciepłej wodzie. Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy na 2 godziny. Jak ciasto urośnie przekładamy go do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i odstawiamy na kolejną godzinę. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni 1 godzinę i 20 minut. Na ostatnie 20 minut wyjmujemy chleb z keksówki i pieczemy na blasze, by nie był mokry od spodu. Smacznego!