Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty chleb. Jedyne co jest potrzebne to czas oczekiwania. Suszona żurawia nadaje mu lekko słodki posmak. Jest tak dobry, że smakuje nawet z samym masłem.
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 792
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8151
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13023
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 366
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 127
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2231
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 792
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8151
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13023
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 366
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 127
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2231
Składniki
Wszystkie składniki wkładamy do miski, drożdże rozpuszczając wcześniej w ciepłej wodzie. Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy na 2 godziny. Jak ciasto urośnie przekładamy go do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i odstawiamy na kolejną godzinę. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni 1 godzinę i 20 minut. Na ostatnie 20 minut wyjmujemy chleb z keksówki i pieczemy na blasze, by nie był mokry od spodu. Smacznego!