Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapach unosi się po całym domu, wszyscy biegną na śniadanie, bo nie ma, nic smaczniejszego jak domowy chleb. Poniżej znajduje się przepis na bardzo szybkie, proste przygotowanie chleba.
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 98
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3334
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1188
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 98
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3334
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1188
Składniki
1. Drożdże rozrabiam w letnim mleku. 2. Do miski wsypuję mąkę, sól, cukier, wlewam mleko z drożdżami, oliwę z oliwek i wyrabiam ciasto. Ciasto przekładam do formy natłuszczonej olejem, odstawiam na jedną godzinę w ciepłe miejsce. 3. Po tym czasie chleb piekę w rozgrzanym piekarniku 45 minut w 180°C. 4. Chleb gotowy. 5. Smacznego.