Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny mieszany chlebek na zakwasie z niewielkim dodatkiem drożdży
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2273
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4355
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1279
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 266
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2273
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4355
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1279
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 266
Składniki
Keksówkę wysmaruj cienką warstwą oleju i oprósz mąką Zakwas wymieszaj Drożdże rozpuść w letniej wodzie Wszystkie składniki na chleb umieść w dużej misce i dokładnie wymieszaj łyżką Gotowe ciasto przełóż do keksówki i wyrównaj Przykryj foliową reklamówką i pozostaw do wyrośnięcia na ok. 2 godz.
Po wyrośnięciu chleb piecz w piekarniku nagrzanym do temp. 210°C przez 60 min (grzałka góra-dól) Po upieczeniu chleb wyjmij z foremki i pozostaw na kratce do całkowitego wystudzenia