Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny mieszany chlebek na zakwasie z niewielkim dodatkiem drożdży
Polecam.
Odsłon: 351
Jeśli szukasz pomysłu na wyjątkowy, domowy obiad, który zachwyci zarówno wygl...
Odsłon: 192
Zapiekanka z łososiem i serkiem wiejskim to prosty pomysł na szybki i odżywcz...
Odsłon: 66
Omlet z warzywami i serkiem wiejskim
Odsłon: 52
Polecam.
Odsłon: 351
Jeśli szukasz pomysłu na wyjątkowy, domowy obiad, który zachwyci zarówno wygl...
Odsłon: 192
Zapiekanka z łososiem i serkiem wiejskim to prosty pomysł na szybki i odżywcz...
Odsłon: 66
Omlet z warzywami i serkiem wiejskim
Odsłon: 52
Składniki
Keksówkę wysmaruj cienką warstwą oleju i oprósz mąką Zakwas wymieszaj Drożdże rozpuść w letniej wodzie Wszystkie składniki na chleb umieść w dużej misce i dokładnie wymieszaj łyżką Gotowe ciasto przełóż do keksówki i wyrównaj Przykryj foliową reklamówką i pozostaw do wyrośnięcia na ok. 2 godz.
Po wyrośnięciu chleb piecz w piekarniku nagrzanym do temp. 210°C przez 60 min (grzałka góra-dól) Po upieczeniu chleb wyjmij z foremki i pozostaw na kratce do całkowitego wystudzenia