Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny mieszany chlebek na zakwasie z niewielkim dodatkiem drożdży
Keksówkę wysmaruj cienką warstwą oleju i oprósz mąką
Zakwas wymieszaj
Drożdże rozpuść w letniej wodzie
Wszystkie składniki na chleb umieść w dużej misce i dokładnie wymieszaj łyżką
Gotowe ciasto przełóż do keksówki i wyrównaj
Przykryj foliową reklamówką i pozostaw do wyrośnięcia na ok. 2 godz.
Po wyrośnięciu chleb piecz w piekarniku nagrzanym do temp. 210°C przez 60 min (grzałka góra-dól)
Po upieczeniu chleb wyjmij z foremki i pozostaw na kratce do całkowitego wystudzenia
Przepis dnia
Chleb domowy razowy to pyszne wydanie chleba domowego, oczywiście jeśli piecz...
Odsłon: 6755
Delikatne i pyszne mięsko z polędwiczki , upieczone z warzywami , zniewala sm...
Odsłon: 27
Ciasto lekkie. Ładnie się prezentuje a jeszcze lepiej smakuje. SMACZNEGO
Odsłon: 50
Wśród wypieków sernik zapewne najbardziej jest znany, na różne sposoby przygo...
Odsłon: 271
Babeczki czekoladowe wafelkami, zostały wypełnione słodkościami, panna cottą...
Odsłon: 127
Kruche ciastka przełożone lekkim, puszystym kremem truskawkowym zefir smakują...
Odsłon: 258
Lekka sałatka z tuńczykiem to świetna propozycja na lunch, obiad lub kolację....
Odsłon: 124
Delikatne i pyszne mięsko z polędwiczki , upieczone z warzywami , zniewala sm...
Odsłon: 27
Ciasto lekkie. Ładnie się prezentuje a jeszcze lepiej smakuje. SMACZNEGO
Odsłon: 50
Wśród wypieków sernik zapewne najbardziej jest znany, na różne sposoby przygo...
Odsłon: 271
Babeczki czekoladowe wafelkami, zostały wypełnione słodkościami, panna cottą...
Odsłon: 127
Kruche ciastka przełożone lekkim, puszystym kremem truskawkowym zefir smakują...
Odsłon: 258
Lekka sałatka z tuńczykiem to świetna propozycja na lunch, obiad lub kolację....
Odsłon: 124
Składniki
Keksówkę wysmaruj cienką warstwą oleju i oprósz mąką Zakwas wymieszaj Drożdże rozpuść w letniej wodzie Wszystkie składniki na chleb umieść w dużej misce i dokładnie wymieszaj łyżką Gotowe ciasto przełóż do keksówki i wyrównaj Przykryj foliową reklamówką i pozostaw do wyrośnięcia na ok. 2 godz.
Po wyrośnięciu chleb piecz w piekarniku nagrzanym do temp. 210°C przez 60 min (grzałka góra-dól) Po upieczeniu chleb wyjmij z foremki i pozostaw na kratce do całkowitego wystudzenia
Przepisy Pieczywo
Pieczywo
Bułki pszenne, zwykłe.
Pieczywo
Chleb portugalski
Pieczywo
Tortilla- domowe placki
Pieczywo
Chleb tygrysi
Bułki pszenne, zwykłe.
Bardzo smaczne bułki, upieczone z pszennej mąki, idealne do porannych śniadań...
Odsłon: 2235
Chleb portugalski
Chleb portugalski jest jednym z najprostszych w przygotowaniu chlebów, a jedn...
Odsłon: 1093