Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pszenny chleb z mocno chrupiącą skórką
Jak przygotować i z czym podać wątróbkę, aby smakowała wyśmienicie? Według na...
Odsłon: 1014
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 41
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 101
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 69
Jak przygotować i z czym podać wątróbkę, aby smakowała wyśmienicie? Według na...
Odsłon: 1014
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 41
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 101
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 69
Składniki
W misce wymieszać wszystkie składniki, tylko do połączenia, nie trzeba ciasta wyrabiać czy zagniatać. Przykryć folią spożywczą, zostawić na 12-16 godzin.
Wyrośnięte ciasto wyłożyć na wysypany mąką blat, uformować kwadrat, złożyć na pół, a potem jeszcze raz na pół.
Ciasto przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia miski, przykryć ścierką i zostawić w ciepłym miejscu na około godzinę do wyrośnięcia.
Do zimnego piekarnika włożyć garnek żeliwny lub naczynie żaroodporne z pokrywką, rozgrzać do 225 stopni.
Nagrzany garnek wyciągnąć z piekarnika, szybkim ruchem przełożyć do niego wyrośnięte ciasto razem z papierem do pieczenia, przykryć pokrywką, włożyć do piekarnika. Piec przez 20 minut, zdjąć pokrywkę i dopiekać jeszcze 15-20 minut. Studzić na kartce.