Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pszenny chleb z mocno chrupiącą skórką
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1113
Delikatny schab w aromatycznym sosie , idealny na obiad.
Odsłon: 126
Delikatny filet z dorsza otulony sosem z natki pietruszki.
Odsłon: 100
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1113
Delikatny schab w aromatycznym sosie , idealny na obiad.
Odsłon: 126
Delikatny filet z dorsza otulony sosem z natki pietruszki.
Odsłon: 100
Składniki
W misce wymieszać wszystkie składniki, tylko do połączenia, nie trzeba ciasta wyrabiać czy zagniatać. Przykryć folią spożywczą, zostawić na 12-16 godzin.
Wyrośnięte ciasto wyłożyć na wysypany mąką blat, uformować kwadrat, złożyć na pół, a potem jeszcze raz na pół.
Ciasto przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia miski, przykryć ścierką i zostawić w ciepłym miejscu na około godzinę do wyrośnięcia.
Do zimnego piekarnika włożyć garnek żeliwny lub naczynie żaroodporne z pokrywką, rozgrzać do 225 stopni.
Nagrzany garnek wyciągnąć z piekarnika, szybkim ruchem przełożyć do niego wyrośnięte ciasto razem z papierem do pieczenia, przykryć pokrywką, włożyć do piekarnika. Piec przez 20 minut, zdjąć pokrywkę i dopiekać jeszcze 15-20 minut. Studzić na kartce.