Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pszenny chleb z mocno chrupiącą skórką
Soczysty kurczak, ciągnący się ser, aromatyczny koperek i chrupiąca panierka...
Odsłon: 73
Przepis dnia
Dziś mam dla Was orzeźwiającą propozycję dla miłośników słodkości – pyszny de...
Odsłon: 12278
Pierogi z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśne...
Odsłon: 157
Esencjonalny bulion wołowy podany z naleśnikami to fantastyczny pomysł na dan...
Odsłon: 4280
Soczysty kurczak, ciągnący się ser, aromatyczny koperek i chrupiąca panierka...
Odsłon: 73
Przepis dnia
Dziś mam dla Was orzeźwiającą propozycję dla miłośników słodkości – pyszny de...
Odsłon: 12278
Pierogi z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśne...
Odsłon: 157
Esencjonalny bulion wołowy podany z naleśnikami to fantastyczny pomysł na dan...
Odsłon: 4280
Składniki
W misce wymieszać wszystkie składniki, tylko do połączenia, nie trzeba ciasta wyrabiać czy zagniatać. Przykryć folią spożywczą, zostawić na 12-16 godzin.
Wyrośnięte ciasto wyłożyć na wysypany mąką blat, uformować kwadrat, złożyć na pół, a potem jeszcze raz na pół.
Ciasto przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia miski, przykryć ścierką i zostawić w ciepłym miejscu na około godzinę do wyrośnięcia.
Do zimnego piekarnika włożyć garnek żeliwny lub naczynie żaroodporne z pokrywką, rozgrzać do 225 stopni.
Nagrzany garnek wyciągnąć z piekarnika, szybkim ruchem przełożyć do niego wyrośnięte ciasto razem z papierem do pieczenia, przykryć pokrywką, włożyć do piekarnika. Piec przez 20 minut, zdjąć pokrywkę i dopiekać jeszcze 15-20 minut. Studzić na kartce.
Przepisy Pieczywo
Pieczywo
ficelle
Pieczywo
Chleb na zakwasie
Pieczywo
Chleb kminkowy
Pieczywo
Chleb z mąki bambusowej
ficelle
Ficelle, "szczuplejsze" siostry bagietek, chrupiące i pyszne. U mnie wersja n...
Odsłon: 315
Chleb na zakwasie
Upieczony w domowym zaciszu - najlepszy, i ten zapach pieczonego chleba.
Odsłon: 1879