Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
domowy chlebek jest zdrowy i smaczny a podczas pieczenia pięknie pachnie w całym domu, ciepła piętka z masłem smakuje bajecznie
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1831
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 4675
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1831
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 4675
Składniki
Mąkę mieszamy z mąką ziemniaczaną, z solą a następnie z suchymi drożdżami. Dodajemy ciepłą wodę i wyrabiamy ciasto. Można wyrabiać ręcznie ale można też w maszynie. Dodajemy olej i nadal wyrabiamy.
Ziarna można dodać do ciasta i zamieszać lub posypać ciasto po wierzchu. Ciasto zostawiamy do wyrośnięcia w foremkach - do ich wysokości.
Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 200 stopni i pieczmy 1 godzinę. Ciepły chlebuś smarujemy masłem żeby pięknie się błyszczał.
Mąkę mieszamy z mąką ziemniaczaną, z solą a następnie z suchymi drożdżami. Dodajemy ciepłą wodę i wyrabiamy ciasto. Można wyrabiać ręcznie ale można też w maszynie. Dodajemy olej i nadal wyrabiamy.
Ziarna można dodać do ciasta i zamieszać lub posypać ciasto po wierzchu. Ciasto zostawiamy do wyrośnięcia w foremkach - do ich wysokości.
Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 200 stopni i pieczmy 1 godzinę. Ciepły chlebuś smarujemy masłem żeby pięknie się błyszczał.