Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
domowy chlebek jest zdrowy i smaczny a podczas pieczenia pięknie pachnie w całym domu, ciepła piętka z masłem smakuje bajecznie
Przepyszny sernik z warstwą kakaową. To tradycyjny przepis na Izaurę. Takie c...
Odsłon: 244
Rolada nadziewana suszonymi figami, daktylami i morelami. Możemy ją potraktow...
Odsłon: 83
Ciasto idealne na święta i karnawał. Zawiera w sobie najsmaczniejsze tradycyj...
Odsłon: 676
Przepis ten pokazuje makowiec troszeczkę inaczej, ponieważ mak nie jest w tra...
Odsłon: 304
Przepyszny sernik z warstwą kakaową. To tradycyjny przepis na Izaurę. Takie c...
Odsłon: 244
Rolada nadziewana suszonymi figami, daktylami i morelami. Możemy ją potraktow...
Odsłon: 83
Ciasto idealne na święta i karnawał. Zawiera w sobie najsmaczniejsze tradycyj...
Odsłon: 676
Przepis ten pokazuje makowiec troszeczkę inaczej, ponieważ mak nie jest w tra...
Odsłon: 304
Składniki
Mąkę mieszamy z mąką ziemniaczaną, z solą a następnie z suchymi drożdżami. Dodajemy ciepłą wodę i wyrabiamy ciasto. Można wyrabiać ręcznie ale można też w maszynie. Dodajemy olej i nadal wyrabiamy.
Ziarna można dodać do ciasta i zamieszać lub posypać ciasto po wierzchu. Ciasto zostawiamy do wyrośnięcia w foremkach - do ich wysokości.
Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 200 stopni i pieczmy 1 godzinę. Ciepły chlebuś smarujemy masłem żeby pięknie się błyszczał.
Mąkę mieszamy z mąką ziemniaczaną, z solą a następnie z suchymi drożdżami. Dodajemy ciepłą wodę i wyrabiamy ciasto. Można wyrabiać ręcznie ale można też w maszynie. Dodajemy olej i nadal wyrabiamy.
Ziarna można dodać do ciasta i zamieszać lub posypać ciasto po wierzchu. Ciasto zostawiamy do wyrośnięcia w foremkach - do ich wysokości.
Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 200 stopni i pieczmy 1 godzinę. Ciepły chlebuś smarujemy masłem żeby pięknie się błyszczał.