Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
domowy chlebek jest zdrowy i smaczny a podczas pieczenia pięknie pachnie w całym domu, ciepła piętka z masłem smakuje bajecznie
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 8
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 456
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 830
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 217
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 8
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 456
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 830
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 217
Składniki
Mąkę mieszamy z mąką ziemniaczaną, z solą a następnie z suchymi drożdżami. Dodajemy ciepłą wodę i wyrabiamy ciasto. Można wyrabiać ręcznie ale można też w maszynie. Dodajemy olej i nadal wyrabiamy.
Ziarna można dodać do ciasta i zamieszać lub posypać ciasto po wierzchu. Ciasto zostawiamy do wyrośnięcia w foremkach - do ich wysokości.
Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 200 stopni i pieczmy 1 godzinę. Ciepły chlebuś smarujemy masłem żeby pięknie się błyszczał.
Mąkę mieszamy z mąką ziemniaczaną, z solą a następnie z suchymi drożdżami. Dodajemy ciepłą wodę i wyrabiamy ciasto. Można wyrabiać ręcznie ale można też w maszynie. Dodajemy olej i nadal wyrabiamy.
Ziarna można dodać do ciasta i zamieszać lub posypać ciasto po wierzchu. Ciasto zostawiamy do wyrośnięcia w foremkach - do ich wysokości.
Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 200 stopni i pieczmy 1 godzinę. Ciepły chlebuś smarujemy masłem żeby pięknie się błyszczał.