Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny chleb z chrupiącą skórką i miękkim miąższem, z ogromną ilością ziaren. Szybki i prosty sposób na otrzymałam tak dobrego chleba. Chociaż nie jest to chleb bezglutenowy, to zawiera dużą dawkę otrąb, przez co szybko przechodzi przez jelita.
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5951
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 730
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 814
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5951
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 730
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 814
Składniki
Blaszka 32 x 8 cm. Drożdże i cukier zalać 500 ml ciepłej wody. Odstawić na 10 minut. Następnie dosypać wszystkie ziarna, przemieszać.
Mieszając łyżką powoli dosypywać przesiane mąki, na koniec doprawić solą. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, przełożyć do niej ciasto i odstawić do wyrośnięcia ( około 30 minut ). Piec w 200 C przez 30 minut, potem włączyć termoobieg i piec jeszcze kolejne 30 minut. Przed pieczeniem wierzch można posypać ziarnami i posmarować żółtkiem wymieszanym z mlekiem.