Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny chleb z chrupiącą skórką i miękkim miąższem, z ogromną ilością ziaren. Szybki i prosty sposób na otrzymałam tak dobrego chleba. Chociaż nie jest to chleb bezglutenowy, to zawiera dużą dawkę otrąb, przez co szybko przechodzi przez jelita.
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2382
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3549
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4358
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74500
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2382
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3549
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4358
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74500
Składniki
Blaszka 32 x 8 cm. Drożdże i cukier zalać 500 ml ciepłej wody. Odstawić na 10 minut. Następnie dosypać wszystkie ziarna, przemieszać.
Mieszając łyżką powoli dosypywać przesiane mąki, na koniec doprawić solą. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, przełożyć do niej ciasto i odstawić do wyrośnięcia ( około 30 minut ). Piec w 200 C przez 30 minut, potem włączyć termoobieg i piec jeszcze kolejne 30 minut. Przed pieczeniem wierzch można posypać ziarnami i posmarować żółtkiem wymieszanym z mlekiem.