Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 922
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4554
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1172
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 526
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 922
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4554
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1172
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 526
Składniki
Cebulę pokroić w półplasterki,a paprykę w małe paseczki i i podsmażyć na patelni.
Pomidory sparzyć,obrać i pokroić w plasterki.
Naczynie żaroodporne wysmarować masłem oraz natrzeć czosnkiem.
Na dnie naczynia ułożyć warstwę chleba.Przykryć połową wędliny,cebuli,papryki i pomidorów.
Posypać bazylią,solą,pieprzem i tartym serem.
W ten sam sposób ułożyć następna warstwę.
Wierzch zapiekanki przykryć kromkami chleba i polać śmietana wymieszaną z jajkami.Piec 45 minut w piekarniku nagrzanym do 200 C.
Do zapiekanki można dodać jeszcze podsmażone pieczarki.