Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1098
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 169
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2205
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4242
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1098
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 169
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2205
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4242
Składniki
Cebulę pokroić w półplasterki,a paprykę w małe paseczki i i podsmażyć na patelni.
Pomidory sparzyć,obrać i pokroić w plasterki.
Naczynie żaroodporne wysmarować masłem oraz natrzeć czosnkiem.
Na dnie naczynia ułożyć warstwę chleba.Przykryć połową wędliny,cebuli,papryki i pomidorów.
Posypać bazylią,solą,pieprzem i tartym serem.
W ten sam sposób ułożyć następna warstwę.
Wierzch zapiekanki przykryć kromkami chleba i polać śmietana wymieszaną z jajkami.Piec 45 minut w piekarniku nagrzanym do 200 C.
Do zapiekanki można dodać jeszcze podsmażone pieczarki.