Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1760
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2262
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 62
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 140
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1390
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1760
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2262
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 62
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 140
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1390
Składniki
Cebulę pokroić w półplasterki,a paprykę w małe paseczki i i podsmażyć na patelni.
Pomidory sparzyć,obrać i pokroić w plasterki.
Naczynie żaroodporne wysmarować masłem oraz natrzeć czosnkiem.
Na dnie naczynia ułożyć warstwę chleba.Przykryć połową wędliny,cebuli,papryki i pomidorów.
Posypać bazylią,solą,pieprzem i tartym serem.
W ten sam sposób ułożyć następna warstwę.
Wierzch zapiekanki przykryć kromkami chleba i polać śmietana wymieszaną z jajkami.Piec 45 minut w piekarniku nagrzanym do 200 C.
Do zapiekanki można dodać jeszcze podsmażone pieczarki.