Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 17426
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8809
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 670
Pyszne medaliony idealne na obiad
Odsłon: 8341
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 17426
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8809
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 670
Pyszne medaliony idealne na obiad
Odsłon: 8341
Składniki
Cebulę pokroić w półplasterki,a paprykę w małe paseczki i i podsmażyć na patelni.
Pomidory sparzyć,obrać i pokroić w plasterki.
Naczynie żaroodporne wysmarować masłem oraz natrzeć czosnkiem.
Na dnie naczynia ułożyć warstwę chleba.Przykryć połową wędliny,cebuli,papryki i pomidorów.
Posypać bazylią,solą,pieprzem i tartym serem.
W ten sam sposób ułożyć następna warstwę.
Wierzch zapiekanki przykryć kromkami chleba i polać śmietana wymieszaną z jajkami.Piec 45 minut w piekarniku nagrzanym do 200 C.
Do zapiekanki można dodać jeszcze podsmażone pieczarki.