Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niemiecki przepis na chlebek adwentowy. Chlebek jest bez tłuszczu, bez jajek, mimo to jest bardzo soczysty i miękki. Jest to dobry pomysł na prezent świąteczny.
Polecam.
Odsłon: 289
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 374
Leniwe kluski to kluski uwielbiane przez moją rodzinkę. Przepis na te kluski...
Odsłon: 978
Polecam.
Odsłon: 289
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 374
Leniwe kluski to kluski uwielbiane przez moją rodzinkę. Przepis na te kluski...
Odsłon: 978
Składniki
Wszystkie składniki oprócz mąki i proszku do pieczenia wymieszać i zostawić na noc do przegryzienia się.
Następnego dnia dodać mąkę i proszek i dobrze wymieszać. Uformować dłońmi małe chlebki i piec w nagrzanym piekarniku w temp. 160° około 60-80 minut.
Po upieczeniu chlebek zawinąć i zostawić na kilka dni. Przed podaniem posypać obficie cukrem pudrem.