Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niemiecki przepis na chlebek adwentowy. Chlebek jest bez tłuszczu, bez jajek, mimo to jest bardzo soczysty i miękki. Jest to dobry pomysł na prezent świąteczny.
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 214
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 355
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 214
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 355
Składniki
Wszystkie składniki oprócz mąki i proszku do pieczenia wymieszać i zostawić na noc do przegryzienia się.
Następnego dnia dodać mąkę i proszek i dobrze wymieszać. Uformować dłońmi małe chlebki i piec w nagrzanym piekarniku w temp. 160° około 60-80 minut.
Po upieczeniu chlebek zawinąć i zostawić na kilka dni. Przed podaniem posypać obficie cukrem pudrem.