Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niemiecki przepis na chlebek adwentowy. Chlebek jest bez tłuszczu, bez jajek, mimo to jest bardzo soczysty i miękki. Jest to dobry pomysł na prezent świąteczny.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424831
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10654
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336938
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4755
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424831
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10654
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336938
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4755
Składniki
Wszystkie składniki oprócz mąki i proszku do pieczenia wymieszać i zostawić na noc do przegryzienia się.
Następnego dnia dodać mąkę i proszek i dobrze wymieszać. Uformować dłońmi małe chlebki i piec w nagrzanym piekarniku w temp. 160° około 60-80 minut.
Po upieczeniu chlebek zawinąć i zostawić na kilka dni. Przed podaniem posypać obficie cukrem pudrem.