Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niemiecki przepis na chlebek adwentowy. Chlebek jest bez tłuszczu, bez jajek, mimo to jest bardzo soczysty i miękki. Jest to dobry pomysł na prezent świąteczny.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1369
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1369
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
Wszystkie składniki oprócz mąki i proszku do pieczenia wymieszać i zostawić na noc do przegryzienia się.
Następnego dnia dodać mąkę i proszek i dobrze wymieszać. Uformować dłońmi małe chlebki i piec w nagrzanym piekarniku w temp. 160° około 60-80 minut.
Po upieczeniu chlebek zawinąć i zostawić na kilka dni. Przed podaniem posypać obficie cukrem pudrem.