Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczny, wilgotny i pożywny. Nie znam nikogo, komu by ten chlebek nie smakował, zaczem polecam!
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 510
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 574
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 510
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 574
Składniki
Banany obieramy, kroimy na mniejsze części i miksujemy lub blendujemy na jednolitą masę. Jajko wbijamy do miski i roztrzepujemy. Mąkę przesiewamy z sodą i solą.
Masło roztapiamy w małym rondelku i dodajemy do bananów. Dodajemy roztrzepane jajko, cukier oraz aromat lub ekstrakt waniliowy. Mieszamy. Do masy wsypujemy mąkę z sodą. Starannie mieszamy. Dodajemy bakalie. Mieszamy.
. Formę keksową wykładamy papierem do pieczenia lub smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą. Przekładamy do niej ciasto. Pieczemy 1 godzinę w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni.
Po upieczeniu wyciągamy z formy i studzimy na kratce.