Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczny, wilgotny i pożywny. Nie znam nikogo, komu by ten chlebek nie smakował, zaczem polecam!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8412
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1223
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10122
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4619
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 668
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8412
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1223
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10122
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4619
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 668
Składniki
Banany obieramy, kroimy na mniejsze części i miksujemy lub blendujemy na jednolitą masę. Jajko wbijamy do miski i roztrzepujemy. Mąkę przesiewamy z sodą i solą.
Masło roztapiamy w małym rondelku i dodajemy do bananów. Dodajemy roztrzepane jajko, cukier oraz aromat lub ekstrakt waniliowy. Mieszamy. Do masy wsypujemy mąkę z sodą. Starannie mieszamy. Dodajemy bakalie. Mieszamy.
. Formę keksową wykładamy papierem do pieczenia lub smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą. Przekładamy do niej ciasto. Pieczemy 1 godzinę w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni.
Po upieczeniu wyciągamy z formy i studzimy na kratce.