Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczny, wilgotny i pożywny. Nie znam nikogo, komu by ten chlebek nie smakował, zaczem polecam!
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 118
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21521
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 73
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 111
Polecam.
Odsłon: 840
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 118
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21521
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 73
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 111
Polecam.
Odsłon: 840
Składniki
Banany obieramy, kroimy na mniejsze części i miksujemy lub blendujemy na jednolitą masę. Jajko wbijamy do miski i roztrzepujemy. Mąkę przesiewamy z sodą i solą.
Masło roztapiamy w małym rondelku i dodajemy do bananów. Dodajemy roztrzepane jajko, cukier oraz aromat lub ekstrakt waniliowy. Mieszamy. Do masy wsypujemy mąkę z sodą. Starannie mieszamy. Dodajemy bakalie. Mieszamy.
. Formę keksową wykładamy papierem do pieczenia lub smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą. Przekładamy do niej ciasto. Pieczemy 1 godzinę w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni.
Po upieczeniu wyciągamy z formy i studzimy na kratce.