Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Już wcześniej robiłam chlebek bananowy z bardzo dobrym skutkiem, a raczej smacznym. Ale tym razem też przygotowałam chlebek bananowy, tyle, że w wersji FIT i muszę przyznać równie dobrej. Aby troszkę osłodzić, sam wierzch chlebka posmarowałam domową marmoladą morelową.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424791
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10642
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336930
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4731
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424791
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10642
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336930
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4731
Składniki
Nastawiamy piekarnik na 180°C.
Zaczynamy od zrobienia substytutu jajka, czyli nasionka chia zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na kilka minut, aby zrobiła się galaretka. Do większej miski dodajemy rozgniecione banany, galaretkowate nasionka chia, cynamon, olej kokosowy i mąkę. Delikatnie wszystko wymieszać i wylać masę do foremki, wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy około 50 minut, ale na 10 minut przed końcem pieczenia, posmarować wierzch chlebka marmoladą morelową. Ciasto jest gotowe, gdy sprawdzając je patyczkiem, będzie on suchy.