Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Już wcześniej robiłam chlebek bananowy z bardzo dobrym skutkiem, a raczej smacznym. Ale tym razem też przygotowałam chlebek bananowy, tyle, że w wersji FIT i muszę przyznać równie dobrej. Aby troszkę osłodzić, sam wierzch chlebka posmarowałam domową marmoladą morelową.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326700
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12123
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16996
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326700
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12123
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16996
Składniki
Nastawiamy piekarnik na 180°C.
Zaczynamy od zrobienia substytutu jajka, czyli nasionka chia zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na kilka minut, aby zrobiła się galaretka. Do większej miski dodajemy rozgniecione banany, galaretkowate nasionka chia, cynamon, olej kokosowy i mąkę. Delikatnie wszystko wymieszać i wylać masę do foremki, wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy około 50 minut, ale na 10 minut przed końcem pieczenia, posmarować wierzch chlebka marmoladą morelową. Ciasto jest gotowe, gdy sprawdzając je patyczkiem, będzie on suchy.