Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To bardzo prosty przepis na chleb, bez wyrastania, bez użycia miksera. To taki chleb na pograniczu ciasta, idealny z masłem, dżemem czy miodem. Najlepsze do jego upieczenia będą przejrzałe banany
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2377
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3537
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4346
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74448
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2377
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3537
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4346
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74448
Składniki
Banany obrać, przełożyć do miski i rozgnieść widelcem. Dołożyć pozostałe składniki i wymieszać łyżką. Ciasto powinno wyjść dość gęste. Ciasto przełożyć do foremki o długości około 25 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Chleb piec w temperaturze 180C przez 55-60 minut, do zrumienienia z wierzchu. Na wierzchu (przed pieczeniem) można dodać np. żurawinę, płatki migdałowe lub orzechy. Upieczony chlebek powinien być rumiany, a wbity w niego patyczek suchy.