Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To bardzo prosty przepis na chleb, bez wyrastania, bez użycia miksera. To taki chleb na pograniczu ciasta, idealny z masłem, dżemem czy miodem. Najlepsze do jego upieczenia będą przejrzałe banany
Małe tortille z dobrze doprawionym farszem z kurczakiem i chorizo. Przed poda...
Odsłon: 64
Pączki wiedeńskie, pączki hiszpańskie czy gniazdka - bez względu na nazwę to...
Odsłon: 68
Surówka bardzo prosta w przygotowaniu, z niewielu składników, ale smaczna jak...
Odsłon: 1200
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 287
Małe tortille z dobrze doprawionym farszem z kurczakiem i chorizo. Przed poda...
Odsłon: 64
Pączki wiedeńskie, pączki hiszpańskie czy gniazdka - bez względu na nazwę to...
Odsłon: 68
Surówka bardzo prosta w przygotowaniu, z niewielu składników, ale smaczna jak...
Odsłon: 1200
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 287
Składniki
Banany obrać, przełożyć do miski i rozgnieść widelcem. Dołożyć pozostałe składniki i wymieszać łyżką. Ciasto powinno wyjść dość gęste. Ciasto przełożyć do foremki o długości około 25 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Chleb piec w temperaturze 180C przez 55-60 minut, do zrumienienia z wierzchu. Na wierzchu (przed pieczeniem) można dodać np. żurawinę, płatki migdałowe lub orzechy. Upieczony chlebek powinien być rumiany, a wbity w niego patyczek suchy.