Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To bardzo prosty przepis na chleb, bez wyrastania, bez użycia miksera. To taki chleb na pograniczu ciasta, idealny z masłem, dżemem czy miodem. Najlepsze do jego upieczenia będą przejrzałe banany
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1669
Cudowne ciasteczka zrobiłam na Dzień Kobiet wg przepisu Bożenki. Bożena1960...
Odsłon: 706
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 856
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1669
Cudowne ciasteczka zrobiłam na Dzień Kobiet wg przepisu Bożenki. Bożena1960...
Odsłon: 706
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 856
Składniki
Banany obrać, przełożyć do miski i rozgnieść widelcem. Dołożyć pozostałe składniki i wymieszać łyżką. Ciasto powinno wyjść dość gęste. Ciasto przełożyć do foremki o długości około 25 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Chleb piec w temperaturze 180C przez 55-60 minut, do zrumienienia z wierzchu. Na wierzchu (przed pieczeniem) można dodać np. żurawinę, płatki migdałowe lub orzechy. Upieczony chlebek powinien być rumiany, a wbity w niego patyczek suchy.