Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To bardzo prosty przepis na chleb, bez wyrastania, bez użycia miksera. To taki chleb na pograniczu ciasta, idealny z masłem, dżemem czy miodem. Najlepsze do jego upieczenia będą przejrzałe banany
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11146
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1194
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11715
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1223
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11146
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1194
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11715
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1223
Składniki
Banany obrać, przełożyć do miski i rozgnieść widelcem. Dołożyć pozostałe składniki i wymieszać łyżką. Ciasto powinno wyjść dość gęste. Ciasto przełożyć do foremki o długości około 25 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Chleb piec w temperaturze 180C przez 55-60 minut, do zrumienienia z wierzchu. Na wierzchu (przed pieczeniem) można dodać np. żurawinę, płatki migdałowe lub orzechy. Upieczony chlebek powinien być rumiany, a wbity w niego patyczek suchy.