Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To bardzo prosty przepis na chleb, bez wyrastania, bez użycia miksera. To taki chleb na pograniczu ciasta, idealny z masłem, dżemem czy miodem. Najlepsze do jego upieczenia będą przejrzałe banany
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 118
Tak przygotowaną bagietkę można spożyć jako przekąskę lub na kolację. Danie s...
Odsłon: 104
Przepis dnia
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 639
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 118
Tak przygotowaną bagietkę można spożyć jako przekąskę lub na kolację. Danie s...
Odsłon: 104
Przepis dnia
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 639
Składniki
Banany obrać, przełożyć do miski i rozgnieść widelcem. Dołożyć pozostałe składniki i wymieszać łyżką. Ciasto powinno wyjść dość gęste. Ciasto przełożyć do foremki o długości około 25 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Chleb piec w temperaturze 180C przez 55-60 minut, do zrumienienia z wierzchu. Na wierzchu (przed pieczeniem) można dodać np. żurawinę, płatki migdałowe lub orzechy. Upieczony chlebek powinien być rumiany, a wbity w niego patyczek suchy.