Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
w wersji mięsnej chlebowiec można zastąpić kurczakiem
Polecam.
Odsłon: 527
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 447
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 309
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 42
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 768
Polecam.
Odsłon: 527
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 447
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 309
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 42
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 768
Składniki
Cebulę pokroić w piórka, batata w kostkę, imbir i owoc chlebowca w kawałki.
W garnku rozgrzać olej kokosowy, wrzucić cebulę, imbir i przeciśnięty przez praskę czosnek. Smażyć razem 2-3 minuty, dodać bataty, przyprawę curry i koncentrat pomidorowy. Chwilę razem przesmażyć, zalać mlekiem kokosowym, posolić do smaku. Gotować około 15 minut do miękkości batatów. Na 5 minut przed końcem gotowania wrzucić groszek i chlebowiec (w wersji mięsnej kawałki podsmażonej piersi z kurczaka).
Gotowe curry doprawić sokiem z limonki, podawać z ryżem, posypane obficie listkami kolendry.