Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Drożdżowe bułeczki z kawałkami czekolady
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2201
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 403
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 816
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17313
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2201
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 403
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 816
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17313
Składniki
Do miski rozkruszyć drożdże, dodać cukier mąkę oraz mleko. Wszystko razem wymieszać, przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Przygotować ciasto. Do miski wsypać mąkę, cukier, sól. Dodać jajko, mleko, rozpuszczone i przestudzone masło, wyrośnięty rozczyn. Wyrobić elastyczne ciasto. Przełożyć do miski, przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia na ok 45 minut. Ciasto wyjąć na blat, dodać do ciasta 80 g czekolady i krótko razem wyrobić, aby składniki się połączyły. Ciasto podzielić na 12 części. Uformować i odłożyć na dużą blachę z piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia. Wierch bułeczek udekorować pozostałą czekoladą. Bułeczki odstawić do wyrośnięcia na 15 minut pod przykryciem. Przed samym pieczeniem bułeczki można dodatkowo posmarować rozmąconym jajkiem. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez ok. 20 minut. Smacznego!