Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Drożdżowe bułeczki z kawałkami czekolady
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 644
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2038
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4030
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3975
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 644
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2038
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4030
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3975
Składniki
Do miski rozkruszyć drożdże, dodać cukier mąkę oraz mleko. Wszystko razem wymieszać, przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Przygotować ciasto. Do miski wsypać mąkę, cukier, sól. Dodać jajko, mleko, rozpuszczone i przestudzone masło, wyrośnięty rozczyn. Wyrobić elastyczne ciasto. Przełożyć do miski, przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia na ok 45 minut. Ciasto wyjąć na blat, dodać do ciasta 80 g czekolady i krótko razem wyrobić, aby składniki się połączyły. Ciasto podzielić na 12 części. Uformować i odłożyć na dużą blachę z piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia. Wierch bułeczek udekorować pozostałą czekoladą. Bułeczki odstawić do wyrośnięcia na 15 minut pod przykryciem. Przed samym pieczeniem bułeczki można dodatkowo posmarować rozmąconym jajkiem. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez ok. 20 minut. Smacznego!