Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Drożdżowe bułeczki z kawałkami czekolady
Pieczone buraczki z dodatkiem przyprawy za;atar i pieczona z kuminem i papryk...
Odsłon: 2491
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 456
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 932
Sałatka letnia z pomidorów i cytrusów z malinami i morelami.
Odsłon: 497
Pieczone buraczki z dodatkiem przyprawy za;atar i pieczona z kuminem i papryk...
Odsłon: 2491
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 456
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 932
Sałatka letnia z pomidorów i cytrusów z malinami i morelami.
Odsłon: 497
Składniki
Do miski rozkruszyć drożdże, dodać cukier mąkę oraz mleko. Wszystko razem wymieszać, przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Przygotować ciasto. Do miski wsypać mąkę, cukier, sól. Dodać jajko, mleko, rozpuszczone i przestudzone masło, wyrośnięty rozczyn. Wyrobić elastyczne ciasto. Przełożyć do miski, przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia na ok 45 minut. Ciasto wyjąć na blat, dodać do ciasta 80 g czekolady i krótko razem wyrobić, aby składniki się połączyły. Ciasto podzielić na 12 części. Uformować i odłożyć na dużą blachę z piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia. Wierch bułeczek udekorować pozostałą czekoladą. Bułeczki odstawić do wyrośnięcia na 15 minut pod przykryciem. Przed samym pieczeniem bułeczki można dodatkowo posmarować rozmąconym jajkiem. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez ok. 20 minut. Smacznego!