Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie pyszne rogaliki zrobisz w 30 min. idealne do naszej popołudniowej kawusi.Zapraszam na przepis.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15669
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4714
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 386
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2945
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15669
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4714
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 386
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2945
Składniki
Ciasto francuskie pokroić w 8 trójkątów tak jak na fotce. Na każdy trójkąt połozyc trochę kremu kasztanowego. Zwinąć w rulonik od części szerszej. Ułozyć na blaszce wyłożonej papierm do pieczenia.Pozmarować mlekiem. Herbatnik rozbić wałkiem lub tłuczkiem i posypać nasze rogaliki.Wstawic do nagrzanego piekarnika do 200 stopni ipioec okolo 25 min. Wstawiamy naśrodkową półkę.
Oto gotowe rogaliki idealne do kawy czy cappuccino. Na więcej filmow zapraszam do mojej ksiązki kulinarnej na smakerze lub na moj kanał na You Tube Mangiare u Ewki. Smacznego!