Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Foccacię wypiekłam z kolorowymi winogronami i rozmarynem. Winogron można dać więcej. Chciałam sprawdzić czy będą nam smakować pieczone winograna. Najlepsze bedą te bezpestkowe.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 671
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 47
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 221
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 352
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 144
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4632
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 671
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 47
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 221
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 352
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 144
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4632
Składniki
Z podanych składników zagnieć ciasto ok. 8 minut ręcznie lub w dzieży robota. Miskę z wyrobionym ciastem oprósz mąką i odstaw w ciepłe miejsce na ok. 3 godziny do wyrośnięcia. Po wyrośnięciu ponownie zagnieć ciasto kilka minut podsypując od czasu do czasu mąką. Na formę wyłożoną papierem posmarowanym tłuszczem przełóż ciasto i palcami rąk nasmarowanymi oliwą rozciągnij równo po całej blaszce. Na wierzch układaj kolorowe winogrona oraz igiełki rozmarynu. Odstaw do wyrośnięcia na ok. 40 minut po przykryciem. Piekarnik nastaw na 200 C i piecz ok. 30-35 minut.