Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Foccacię wypiekłam z kolorowymi winogronami i rozmarynem. Winogron można dać więcej. Chciałam sprawdzić czy będą nam smakować pieczone winograna. Najlepsze bedą te bezpestkowe.
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15523
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15523
Składniki
Z podanych składników zagnieć ciasto ok. 8 minut ręcznie lub w dzieży robota. Miskę z wyrobionym ciastem oprósz mąką i odstaw w ciepłe miejsce na ok. 3 godziny do wyrośnięcia. Po wyrośnięciu ponownie zagnieć ciasto kilka minut podsypując od czasu do czasu mąką. Na formę wyłożoną papierem posmarowanym tłuszczem przełóż ciasto i palcami rąk nasmarowanymi oliwą rozciągnij równo po całej blaszce. Na wierzch układaj kolorowe winogrona oraz igiełki rozmarynu. Odstaw do wyrośnięcia na ok. 40 minut po przykryciem. Piekarnik nastaw na 200 C i piecz ok. 30-35 minut.