Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kajzerki nadziewane mięsem mielonym to świetna propozycja na danie obiadowe a także prosty sposób na urozmaicenie sobie śniadań lub kolacji. Bułeczki najlepiej smakują podane na gorąco z czerwonym barszczem lub bulionem, są bardzo smaczne, pożywne i sycące.
Szybkie i bardzo smaczne kluseczki serowe, podane ze śmietaną, cukrem i cynam...
Odsłon: 159
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 21
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 28
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 19
Szybkie i bardzo smaczne kluseczki serowe, podane ze śmietaną, cukrem i cynam...
Odsłon: 159
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 21
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 28
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 19
Składniki
Z kajzerek odcinamy wierzchy, tak by dolna część bułki była znaczne większa, wyjmujemy z nich miękisz a następnie namaczamy go w zimenej wodzie i dokładnie odciskamy. Obraną cebulę drobno siekamy. Pomidorki koktajlowe kroimy na mniejsze części.
Do miski przekładamy mielone mięso, dodajemy odciśnięty miękisz z bułek oraz posiekaną cebulę, wszystko doprawiamy do smaku solą, sporą ilością czarnego pieprzu, czosnkiem granulowanym i słodką papryką. Mięsną masę starannie wyrabiamy dłonią. Na patelni z rozgrzanym tłuszczem smażymy mięsną masę około 5 minut, często mieszając po czym lekko przestudzamy.
Bułeczki napełniamy mięsną masą, na wierzchu umieszczamy pokrojone pomidorki a na pomidorkach układamy żółty ser. Bułeczki układamy na blaszce wyłożonej folią aluminiową lub papierem do pieczenia. Tak przygotowane bułeczki pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temp. 200 st. C około 12-15 minut, na 3 minuty przed końcem pieczenia bułki przykrywamy wierzchami.