Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakuje wybornie, polecam ten przepis.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1267
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 661
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1374
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1267
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 661
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1374
Składniki
Wykonanie: Mąkę przesiać, wymieszać z drożdżami, szczyptą soli, tymiankiem i majerankiem. Wlać wino i lekko podgrzany olej i wymieszać. Odstawić w ciepłe miejsce na pół godziny. Paprykę oczyścić i pokroić w małą kostkę. Do ciasta wbić jajka i wyrobić. Dodać paprykę, ser i pestki słonecznika i dokładnie wymieszać. Podłużną formę posmarować tłuszczem, wyłożyć ciasto i odstawić na 15 minut. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec przez 40-45 minut.