Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakuje wybornie, polecam ten przepis.
Pieczone buraczki z dodatkiem przyprawy za;atar i pieczona z kuminem i papryk...
Odsłon: 2501
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 472
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 1616
Sałatka letnia z pomidorów i cytrusów z malinami i morelami.
Odsłon: 863
Pieczone buraczki z dodatkiem przyprawy za;atar i pieczona z kuminem i papryk...
Odsłon: 2501
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 472
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 1616
Sałatka letnia z pomidorów i cytrusów z malinami i morelami.
Odsłon: 863
Składniki
Wykonanie: Mąkę przesiać, wymieszać z drożdżami, szczyptą soli, tymiankiem i majerankiem. Wlać wino i lekko podgrzany olej i wymieszać. Odstawić w ciepłe miejsce na pół godziny. Paprykę oczyścić i pokroić w małą kostkę. Do ciasta wbić jajka i wyrobić. Dodać paprykę, ser i pestki słonecznika i dokładnie wymieszać. Podłużną formę posmarować tłuszczem, wyłożyć ciasto i odstawić na 15 minut. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec przez 40-45 minut.