Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketogenicznej
Udka z piekarnika są proste w wykonaniu i zawsze smaczne bez względu na to, j...
Odsłon: 2742
Niezwykle puszyste kotlety mielone z łopatki zanurzone w maślanych pieczarkac...
Odsłon: 531
Uwielbiam wszelkiego rodzaju sałatki z dodatkiem makaronu. Są pyszne i pożywn...
Odsłon: 118
Udka z piekarnika są proste w wykonaniu i zawsze smaczne bez względu na to, j...
Odsłon: 2742
Niezwykle puszyste kotlety mielone z łopatki zanurzone w maślanych pieczarkac...
Odsłon: 531
Uwielbiam wszelkiego rodzaju sałatki z dodatkiem makaronu. Są pyszne i pożywn...
Odsłon: 118
Składniki
Do miski wrzucamy masło orzechowe, ser mascarpone, starty cheddar i czosnek niedźwiedzi. Wbijamy dwa jajka i całość miksujemy do uzyskania gęstej puszystej masy.
Gofrownicę nagrzewamy, smarujemy odrobiną oliwy i wrzucamy pokrojony w kostkę boczek.
Nakładamy masę serową i smażymy gofry zgodnie z instrukcją gofrownicy. U nas to było 7 minut.
Gofry w czasie pieczenia zaczną rosnąć podnoszą gofrownicę co widać na zdjęciu.
Pozostaje już tylko nałożyć na gofra ulubione dodatki z dużą ilością warzyw i pałaszować z przyjemnością. Smacznego.
Więcej przepisów pasujących do diety keto lub niskowęglowodanowej znajdziecie na blogu Kuchnia Rodzinna