Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketogenicznej
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 104
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31260
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 408
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 104
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31260
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 408
Składniki
Do miski wrzucamy masło orzechowe, ser mascarpone, starty cheddar i czosnek niedźwiedzi. Wbijamy dwa jajka i całość miksujemy do uzyskania gęstej puszystej masy.
Gofrownicę nagrzewamy, smarujemy odrobiną oliwy i wrzucamy pokrojony w kostkę boczek.
Nakładamy masę serową i smażymy gofry zgodnie z instrukcją gofrownicy. U nas to było 7 minut.
Gofry w czasie pieczenia zaczną rosnąć podnoszą gofrownicę co widać na zdjęciu.
Pozostaje już tylko nałożyć na gofra ulubione dodatki z dużą ilością warzyw i pałaszować z przyjemnością. Smacznego.
Więcej przepisów pasujących do diety keto lub niskowęglowodanowej znajdziecie na blogu Kuchnia Rodzinna