Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie bez żadnej pracy, zawsze wychodzą i smakują naprawdę pysznie.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15670
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4715
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 386
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2945
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15670
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4715
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 386
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2945
Składniki
Do miski wsypać mąkę, budyń, cukier i cukier waniliowy, wymieszać. Dodać masło, żółtka i mleko. Wszystkie składniki wymieszać mikserem na małych obrotach. Ciasto przełożyć na posypany mąką blat i zagnieść dłońmi na jednolitą masę. Ciasto owinąć folią spożywczą i włożyć do lodówki na około 30 minut. Z ciasta odcinać małe kawałki i formować je w podłużny wałek. Wałek pokroić na mniejsze podłużne odcinki, które zwijać w kształt rogalika. Duże blachy wyłożyć papierem do pieczenia i układać na nich rogaliki. Ciasteczka piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez 10-15 minut (lub trochę krócej) do lekkiego zrumienienia. Gorące zdjąć z blachy szeroką łopatką lub nożem. Mleczną czekoladę roztopić w kąpieli wodnej z 3 łyżkami mleka. Rogaliki ozdobić czekoladą.