Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche rogaliki drożdżowe są przepyszne i nie za słodkie. Można zrobić je z nadzieniem z dżemu, nutelli, orzechów, albo cukru zmieszanego z cynamonem. Nam bardzo smakują z nadzieniem orzechowym. Przepis pochodzi z kuchni austriackiej.
Jest to pyszne ciasto na biszkopcie, z kremem z mlekiem w proszku i ryżem pre...
Odsłon: 435
Kurczak w sosie pomarańczowym to danie nawiązujące do kuchni orientalnej. Jes...
Odsłon: 3018
Bezowy deser cytrynowy wymaga nieco pracy i czasu poświęconego na pieczenie c...
Odsłon: 2076
Zapiekane ziemniaki z duszoną cebulą mogą być świetną alternatywą dla podobne...
Odsłon: 8242
Jest to pyszne ciasto na biszkopcie, z kremem z mlekiem w proszku i ryżem pre...
Odsłon: 435
Kurczak w sosie pomarańczowym to danie nawiązujące do kuchni orientalnej. Jes...
Odsłon: 3018
Bezowy deser cytrynowy wymaga nieco pracy i czasu poświęconego na pieczenie c...
Odsłon: 2076
Zapiekane ziemniaki z duszoną cebulą mogą być świetną alternatywą dla podobne...
Odsłon: 8242
Składniki
Mąkę i suche drożdże wymieszać z w misce. Dodać masło i zagnieść. Dodać żółtka, kwaśną śmietanę i sól, dobrze zamieszać mikserem, a następnie wyrobić ręcznie. Wstawić do lodówki na 20 minut.
Schłodzone ciasto rozwałkować na koło, pociąć na trójkaty o długości ok. 7 cm i zwijać rogaliki. Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 160 stopni około 10- 12 minut. Po upieczeniu obtoczyć w cukrze pudrze. Smacznego!