Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, kruche bułeczki z dodatkiem mąki kukurydzianej. Są inne niż zwykłe pszenne, ale równie smaczne :)
Drożdże rozpuszczamy w łyżce ciepłego mleka. Masło roztapiamy w garnuszku i studzimy. Do mąki dodajemy sól, jedno roztrzepane jajko, rozpuszczone drożdże i mleko i zagniatamy na jednolite ciasto. Gotowe dzielimy na 8-10 równych części i formujemy okrągłe bułeczki, układamy je w odstępach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i odstawiamy w ciepłe miejsce na 30 min do wyrośnięcia. Wyrośnięte bułeczki smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy sezamem i makiem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 20 minut. Smacznego :)
Proste, smaczne, szybkie w przygotowaniu i uwielbiane przez wszystkich klasyc...
Odsłon: 8604
Pyszna, zdrowa i pożywna fasolka szparagowa z masełkiem i bułką tartą.Idealny...
Odsłon: 624
Ocet jabłkowy, domowy wyrób który jest zdrowszy od octu spirytusowego.
Odsłon: 19099
W mojej rodzinie często jemy gulasz zrobiony na różne sposoby, ostatnio robił...
Odsłon: 3635
Pasteryzowany koperek zachowuje pełnię swojego smaku.
Odsłon: 5711
Pyszny, lekki i banalnie prosty w przygotowaniu deser owocowy z mango, borówk...
Odsłon: 74
Pyszna, zdrowa i pożywna fasolka szparagowa z masełkiem i bułką tartą.Idealny...
Odsłon: 624
Ocet jabłkowy, domowy wyrób który jest zdrowszy od octu spirytusowego.
Odsłon: 19099
W mojej rodzinie często jemy gulasz zrobiony na różne sposoby, ostatnio robił...
Odsłon: 3635
Pasteryzowany koperek zachowuje pełnię swojego smaku.
Odsłon: 5711
Pyszny, lekki i banalnie prosty w przygotowaniu deser owocowy z mango, borówk...
Odsłon: 74
Składniki
Drożdże rozpuszczamy w łyżce ciepłego mleka. Masło roztapiamy w garnuszku i studzimy. Do mąki dodajemy sól, jedno roztrzepane jajko, rozpuszczone drożdże i mleko i zagniatamy na jednolite ciasto. Gotowe dzielimy na 8-10 równych części i formujemy okrągłe bułeczki, układamy je w odstępach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i odstawiamy w ciepłe miejsce na 30 min do wyrośnięcia. Wyrośnięte bułeczki smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy sezamem i makiem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 20 minut. Smacznego :)
Przepisy Pieczywo
Pieczywo
Kolorowa focaccia
Pieczywo
pszenny chleb nocny
Pieczywo
Bułki pszenne, zwykłe.
Pieczywo
Bułki z pesto z pietruszki i bazylii
Kolorowa focaccia
Kto powiedział, że gotowanie musi być nudne? Przyrządź prostą i kolorową foca...
Odsłon: 141
pszenny chleb nocny
Przepyszny chleb o sprężystym miąższu i grubej, chrupiącej skórce. Mimo, że c...
Odsłon: 9371