Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
mięso to jest idealne na zimno do chleba, zamiast wędliny
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23086
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1168
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104915
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23086
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1168
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104915
Składniki
cebulkę ,drobno pokroić i zrumienić na odrobinie tłuszczu,koperek drobno posiekać
do mięsa dodajemy surową kaszę mannę,cebulkę,koperek,jajka i przyprawy,wyrabiamy na jednolitą masę. ( jeśli masa jest zbyt sucha należy dodać trochę wody ).Masę dzielimy na dwie porcje i każdą wkładamy do oddzielnego woreczka foliowego,ciasno upychamy i zawiązujemy
woreczki owijamy lnianą ściereczką i wkładamy do garnka,zalewamy wodą i gotujemy ok. 1 godz.i 15 min.Po tym czasie wodę wylewamy ,woreczki z mięsem wyjmujemy i zostawiamy w chłodnym miejscu aby mięso zastygło
( ja zostawiam na całą noc w lodówce a na rano jest idealne do chlebka)