Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
mięso to jest idealne na zimno do chleba, zamiast wędliny
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 78
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 40
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 60
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 78
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 40
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 60
Składniki
cebulkę ,drobno pokroić i zrumienić na odrobinie tłuszczu,koperek drobno posiekać
do mięsa dodajemy surową kaszę mannę,cebulkę,koperek,jajka i przyprawy,wyrabiamy na jednolitą masę. ( jeśli masa jest zbyt sucha należy dodać trochę wody ).Masę dzielimy na dwie porcje i każdą wkładamy do oddzielnego woreczka foliowego,ciasno upychamy i zawiązujemy
woreczki owijamy lnianą ściereczką i wkładamy do garnka,zalewamy wodą i gotujemy ok. 1 godz.i 15 min.Po tym czasie wodę wylewamy ,woreczki z mięsem wyjmujemy i zostawiamy w chłodnym miejscu aby mięso zastygło
( ja zostawiam na całą noc w lodówce a na rano jest idealne do chlebka)