Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
mięso to jest idealne na zimno do chleba, zamiast wędliny
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 921
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4552
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1172
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 526
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 921
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4552
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1172
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 526
Składniki
cebulkę ,drobno pokroić i zrumienić na odrobinie tłuszczu,koperek drobno posiekać
do mięsa dodajemy surową kaszę mannę,cebulkę,koperek,jajka i przyprawy,wyrabiamy na jednolitą masę. ( jeśli masa jest zbyt sucha należy dodać trochę wody ).Masę dzielimy na dwie porcje i każdą wkładamy do oddzielnego woreczka foliowego,ciasno upychamy i zawiązujemy
woreczki owijamy lnianą ściereczką i wkładamy do garnka,zalewamy wodą i gotujemy ok. 1 godz.i 15 min.Po tym czasie wodę wylewamy ,woreczki z mięsem wyjmujemy i zostawiamy w chłodnym miejscu aby mięso zastygło
( ja zostawiam na całą noc w lodówce a na rano jest idealne do chlebka)